Новини

 

Львівський художник Андрій Данкович – в Інституті філології

18.04.2019

 

 

Студенти й співробітники Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка зустрілися зі львівським художником Андрієм Данковичем.

 

Зустріч було організовано в мистецькій залі Інституту 15 квітня 2019 року. Співорганізаторами події виступили співробітники кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості.

Львівський художник Андрій Данкович розповів присутнім історію появи перших коміксів, пояснив різницю між коміксами й графічними романами, ознайомив із художніми техніками й часом, потрібним для створення подібних видань, а також повідомив про фахові конкурси в цій мистецькій галузі.

Гості творчої зустрічі дізналися, як Андрієві Данковичу вдалося здобути визнання суддів фестивалю Comic-Con International у Сан-Дієго (США) та про офіційні умови участі в конкурсі. Художник розповів українській молоді про графічне видання-комікс, що було видано в США про події Революції Гідності 2013–2014 років. Особливо приємно присутнім було дізнатися про зростання числа коміксових і графічних видань в Україні упродовж останнього року. Львівський художник поділився з гостями особистими вподобаннями щодо вибору тематики створюваних коміксів (зокрема, останнім часом він захоплюється ілюструванням науково-фантастичних історій), вибору художніх матеріалів для творчості (наразі митець використовує кольорові олівці для коміксів, що в цій царині не є традиційним).

Під час зустрічі Андрій Данкович продемонстрував присутнім свої дитячі малюнки й перший комікс про динозаврів, а деякі зі своїх коміксових видань подарував Інститутові філології на згадку про цікаву подію. Студенти й співробітники КНУ імені Тараса Шевченка переконані, що цікаві зустрічі з творчими особистостями сприяють творчому й професійному саморозвиткові української молоді.

 

За матеріалами Юлії Кузьменко,

відділ зв’язків із громадськістю ІФ КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024