Новини

 

Участь Інституту журналістики у проекті DESTIN

14.03.2019

Викладачі Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка взяли участь у конференції “Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність та професіоналізм”.

Вона відбулася в Університеті Бат Спа у Великій Британії в рамках проекту DESTIN. Цей проект виконується за підтримки програми Євросоюзу Еразмус+ за напрямом КА2 – зміцнення потенціалу вищої освіти. Партнери проекту – університети, урядові й неурядові організації з України, Австрії, Великої Британії, Ірландії, Нідерландів, Польщі, Швеції.

Під час конференції йшлося про актуальні виклики, що постали перед медійною сферою та фахівцями, які готують майбутніх журналістів. Обговорювали також правове регулювання освіти медійників, взаємодію класичних шкіл журналістики з професійним середовищем, кадрове забезпечення у журналістській освіті, якість освітніх програм та їх наближення до стандартів Європейського союзу.

У конференції взяли участь викладачі, науковці, журналісти, медіа-експерти із 20 європейських освітніх установ та засобів масової інформації.

Також відбулася стартова нарада учасників DESTIN з питань планування подальшої роботи за проектом. Серед іншого ним передбачається оновлення навчальних планів, формування критеріїв оцінки національної підготовки журналістів на основі Європейської рамки кваліфікацій. Науковці Інституту журналістики презентували оcновні етапи реалізації цього проекту в Україні.

 

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024