Новини

 

Інститут філології КНУ долучився до акції «Ангели пам’яті»

15.02.2019

Студенти й співробітники Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка створили паперових ангелів для тихої акції «Ангели пам’яті».

 

Мистецтву виготовлення ангелів-витинанок навчалися 14 лютого 2019 року під час майстер-класу під керівництвом Анжеліки Рудницької, провідної спеціалістки Центру фольклору та етнографії Інституту філології КНУ. Анжеліка Рудницька поділилася з учасниками майстер-класів досить не складною технікою виготовлення символічних паперових фігурок і переконала присутніх, що головне – не якийсь видатний мистецький хист, а прагнення долучитися до важливої ініціативи й згадати загиблих Героїв Небесної Сотні.

Учасники заходу малювали на папері найрізноманітніших ангелів, прикрашали їхні фігури вишуканим мереживним витинанням, а потім вирізали цих схематично накреслених янголів. Присутні на майстер-класі не тільки створили неповторні витинанки у вигляді ангелів, а й пригадали в дружньому гурті колег і однодумців про значущість подій часів Революції Гідності. Також учасники заходу обговорили суспільну роль і важливість подібних акцій, присвячених збереженню пам’яті про українців, котрі загинули під час розстрілів на Майдані в 2014 році.

Студенти й співробітники КНУ імені Тараса Шевченка закликають всіх охочих долучитися до тихої акції «Ангели пам’яті», що відбудеться 18 лютого 2019 року, об 11:00, на вулиці Інститутській, біля верхнього входу до метро Хрещатик. У пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні кожен може виготовити й принести своїх білих паперових ангелів, щоб прикрасити символічними фігурками дерева, поруч із котрими й відбувалися розстріли мирних протестувальників за часів Революції Гідності.

Більше про тиху акцію «Ангели пам’яті» можна довідатися тут.

 

За матеріалами відділу зв’язків із громадськістю ІФ,

знімки – Валерій Попов, студенти ІФ КНУ

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024