Новини

 

Кращого дипломата ІМВ обирали за новим форматом

12.12.2018

Інститут міжнародних відносин КНУ всьоме не зрадив традиції і провів конкурс «Містер Дипломат». Однак вперше за історію конкурсу участь у ньому взяли й дівчата, тому називатися він став –  «Містер та Міс Дипломат».

 

«У 2015-му ми відчули, зазначають організатори, що досягли певного нового рівня та насправді задаємо тренди в івентах університету. У 2018-му після річної творчої паузи ми прийшли до того, що зміна формату просто необхідна. Ми хотіли надати дівчатам право і можливість також показати все, чого вони навчилися та досягли. Гадаємо, нам це вдалося».

 

Незмінним ведучим конкурсу був відомий, теле- та радіоведучий, шоумен, випускник Інституту міжнародних відносин Андрій Джеджула.

 

Вісім найрозумніших та найсміливіших студентів – чотири хлопці та чотири дівчини – відчайдушно змагалися за титул переможця конкурсу. Організатори принципово вирішили, що переможець має бути лише один,  незважаючи на стать.

 

Конкурс складався з трьох етапів: вікторини, перевірки знань дипломатичного протоколу та етикету і фінального етапу – відеозапитання до учасника та промови.

 

Оцінювало учасників суворе, але справедливе журі:  директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, завідувач кафедри іноземних мов Валентина Дайнеко, голова прес-центру та благодійної організації ІМВ Катерина Сербіна, Надзвичайний і Повноважний Посол, Президент Асоціації платників податків України та випускник ІМВ Грігол Катамадзе, координатор виховної роботи ІМВ Світлана Андрущенко, заступник директора з питань післядипломної освіти, завідувач кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби Віктор Матвієнко, координатор наукової роботи Інституту Антон Кориневич та доцент кафедри міжнародних організацій та дипломатичної служби Тетяна  Шинкаренко. Вони відзначили напрочуд сильну підготовку всіх учасників.

 

«Учасники дуже ерудовані, розумні, харизматичні. Вони – справжні! Мрію про кращу долю України саме з такими дипломатами», – поділилася враженнями член журі Катерина Сербіна.

 

У фінал конкурсу пройшли Сілвестер Носенко та Анастасія Лозік. За результатами відповідей учасників та оцінок журі у фіналі всі побачили надзвичайно сильних хлопця та дівчину. Цей факт довів усім, що не даремно вирішили долучити до конкурсу і дівчат. У фіналі Сілвестер та Анастасія змагались у знанні англомовних промов відомих політичних діячів, ідентифікуючи їх за голосом.

 

У підсумку переможцем конкурсу став Сілвестер Носенко. Він виграв ексклюзивну вишиванку від бренду Юлії Магдич, поїздку на два дні у Відень від туроператора «Караван», а також подарунки від «АВТ Баварія», клубу віртуальної реальності «Vnature» та кастомайз-бренду «Hood Famous». Грігол Катамадзе подарував переможцю книгу Генрі Кіссінджера «Дипломатія» та особисто запросив на презентацію наступної книги із серії найвідоміших книг, перекладених українською.

 

«Насправді готуватися до МД (ред., так студенти ІМВ скорочено називають конкурс «Містер та Міс Дипломат») не важко. Ти або готовий з народження, або займаєшся не тією справою. Складніше виходити на сцену, знаючи, що не можеш підвести тих, хто тебе підтримує», – коментує свою перемогу Сілвестер. 

 

За матеріалами Прес-центру ІМВ

 

                                                           

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024