Новини

 

Чергова лекція в Астрономічній обсерваторії КНУ

10.12.2018

Лекція про мікроскопічні й найбільш стародавні «домашні організми» та їхніх близьких родичів із царства живої природи – чергова подія лекторію «Далекий і близький Всесвіт».

Захід буде проведено в Астрономічній обсерваторії КНУ імені Тараса Шевченка 11 грудня 2018 року, початок доповіді – о 19:00. Доповідач, Галеб Аль-Маалі, є науковим співробітником Інституту ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України. За спеціалізацією Галеб Аль-Маалі – фаховий міколог, тому досліджує гриби як особливу групу організмів, що є самостійним царством живої природи. Дослідник спеціалізується на вивченні різноманітних Біотехнологій у кулінарних традиціях Світу, тому й чергову лекцію буде присвячено щоденному використанню людством безлічі грибів для виготовлення звичних продуктів харчування.

Лекція зацікавить усіх, хто розуміється не тільки на маслюках, печерицях і гливах, а й на інших представниках царства грибів із десятками тисяч видів організмів, від мікроскопічних дріжджів до міцелію, що займає площу в сотні квадратних метрів. Галеб Аль-Маалі оповість відвідувачам лекції про гриби, за допомогою яких випікається хліб, достигають найрізноманітніші види сирів, зброджуються вина й різні сорти пивних напоїв.

Не проґавте зустрічі з мікологією – цікавою наукою про царство грибів! Приходьте на лекцію за адресою: м. Київ, вулиця Обсерваторна, 3, Астрономічна обсерваторія КНУ імені Тараса Шевченка. Вхід – вільний.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024