Новини

 

День відкритих дверей на ФРЕКСі

14.11.2018

Другий рік поспіль, листопадової пори, дружний колектив студентів і викладачів факультету радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем проводить День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів і їхніх батьків.

 

Цьогоріч цей захід проходив у форматі шоу. Відвідувачам демонстрували захопливі експерименти, найбільш активні з них перевіряли свою кмітливість і спритність у тематичному квесті, локаціями для якого були факультетські лабораторії. Окрім того, студентський парламент і адміністрація факультету підготували ґрунтовні презентації про факультет, а викладачі вражали гостей цікавими доповідями під час науково-популярного лекторію.

 

Гості захоплено спостерігали за експериментами з рідким азотом, зокрема, за демонстрацією «низькотемпературної гармати», а також заморожуванням і проявом незвичних властивостей побутових речей за умов наднизьких температур. Серед відвідувачів не було жодного, хто не побував би на ефектному лазерному перформансі, не переглянув кольорових світлових голограм чи не ознайомився із роботою новітнього плазмового генератора, левітрона й котушки Тесли.

 

У квесті на ФРЕКСі взяли участь 7 команд-учасниць, до складу яких входили ліцеїсти з Києва, Сум і Чернігова. Інтелектуальні змагання були запеклими, кожна з команд прагнула вибороти звання найспритнішої й найрозумнішої. І хоча всі команди гідно впоралися із завданнями, кращими виявилися учасники із Чернігова, які в підсумку й вибороли перемогу.

 

Уперше під час Дня відкритих дверей було проведено науково-популярний лекторій із обговоренням найбільш актуальних проблем сучасної науки. Кожна лекція спонукала слухачів до перевірки власних знань і жвавого обговорення почутого.

Також організатори підготували для старшокласників ознайомчу екскурсію факультетом, під час якої гостям продемонстрували:

  • тунельний мікроскоп,
  • плазмохімічні установки,
  • лабораторію з медичної фізики,
  • радіотехнічні практикуми,
  • сучасні класи Huawei та Cisco,
  • клас робототехніки ReLab,
  • найкращий студентський коворкінг Університету – Лунотеку.

Для відновлення сил гостям пропонували запашну каву, чай і смаколики. 

А на завершення відбулося урочисте нагородження переможців квесту. Ліцеїсти одержали брендовані факультетськими логотипами чашки й офіційні сертифікати про здобуту в чесних змаганнях перемогу.

 

Факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем запрошує майбутніх випускників слідкувати за анонсами підрозділу й щоразу відвідувати такі захопливі заходи.

 

За матеріалами ФРЕКСу

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024