Новини

 

Засідання Приймальної комісії КНУ: підсумки 29 квітня

29.04.2024

Переведення до аспірантури Київського національного університету імені Тараса Шевченка здобувачів НДІ українознавства та інші нагальні питання вступної кампанії 2024 року обговорили під час засідання Приймальної комісії 29 квітня 2024 року.

 

Першим питанням порядку денного стало переведення на навчання до аспірантури Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова зауважила, що у зв’язку з реорганізацією Науково-дослідного інституту українознавства шляхом приєднання його до КНУ пропонується перевести 15 здобувачів ступеня доктора філософії за спеціальністю 032 «історія та археологія».

Приймальна комісія одноголосно ухвалила рішення про зарахування до аспірантури КНУ імені Тараса Шевченка здобувачів приєднаного НДІ українознавства. Відповідно до рішення Кабінету Міністрів, здобувачі ступеня доктора філософії продовжать навчання за обраною спеціальністю та джерелами фінансування.

Також під час засідання було розглянуто питання про внесення деяких змін до Правил прийому до КНУ імені Тараса Шевченка у 2024 році.

За пропозицією Відповідальної секретарки Приймальної комісії Ольги Кобан було обговорено та прийнято рішення щодо дотримання заходів безпеки для вступників із тимчасово окупованих територій через центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна».

Проректор з навчально-наукової роботи Андрій Гожик виніс на обговорення питання про внесення змін до Порядку поновлення та переведення у зв’язку із веденням в дію нового Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах вищої освіти, та надання їм академічної відпустки, затвердженого Міністерством освіти і науки України.

Зокрема, при поновленні на навчання чи переведенні з іншого закладу вищої освіти обсяг незарахованих освітніх компонентів на день поновлення / переведення не може перевищувати 20 кредитів ЄКТС. А академічна відпустка у зв’язку із сімейними обставинами надається здобувачу вищої освіти на підставі його вмотивованої заяви на строк не більше ніж один рік за весь період навчання за відповідним рівнем вищої освіти. Всі нововведення набудуть чинності з 1 червня 2024 року.

Приймальна комісія погодила зміни й запропонувала розглянути оновлений Порядок поновлення та переведення на черговому засіданні Вченої ради Університету.

Підсумовуючи зустріч, ректор Володимир Бугров наголосив, що 7 травня 2024 року розпочинається важливий етап вступної кампанії в магістратуру та аспірантуру – початок реєстрації абітурієнтів на складання Єдиного вступного випробування (ЄВІ) – для магістрів та аспірантів та Єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) – для магістрів, які вступають на спеціальності галузей знань 01 «Освіта\Педагогіка», 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини». Реєстрація охочих відбуватиметься на сайті Приймальної комісії з 7 по 29 травня 2024 року.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024