Новини

 

Ректор зустрівся з колективом НДІ українознавства КНУ

20.05.2024

Зустріч колективу НДІ українознавства КНУ імені Тараса Шевченка з вищим керівництвом Університету відбулася 16 травня. До складу делегації керівництва увійшли ректор Володимир Бугров, проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова та в.о. голови Первинної профспілкової організації Дмитро Чомко.

 

Виступаючи перед вченими-українознавцями, ректор КНУ Володимир Бугров окреслив структуру та завдання провідного університету України. Створення Науково-дослідного інституту українознавства як структурного підрозділу КНУ є знаковим, оскільки інститут розпочав свою діяльність у 1992 році з філологічного факультету Шевченкового університету. Ректор визначив одне з головних завдань НДІУ КНУ – наукове обґрунтування українознавчих студій за кордоном та активне просування українознавчих наративів. Це має стати потужним інструментом для посилення підтримки української держави в її протистоянні з рф.

В.о. голови ППО Дмитро Чомко та проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова у своїх виступах підкреслили, що НДІУ стає частиною великої родини КНУ й отримує нові можливості для реалізації своїх наукових і творчих задумів.

Під час спілкування з адміністрацією КНУ обговорювалися перспективи освітньо-наукової програми підготовки здобувачів третього рівня вищої освіти за спеціальністю 032 «Історія та археологія», розвиток Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, а також створення навчально-наукової лабораторії української поліграфії та археології нового часу.

Конструктивна атмосфера зустрічі переконує – намічені плани та завдання для подальшої реалізації сприятимуть розвитку українознавчих досліджень та зміцненню потенціалу НДІ українознавства КНУ.

За інформацією НДІУ КНУ

Центр комунікацій 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024