Новини

 

Географічний факультет КНУ розширює співпрацю з ЄС та Східною Європою

10.10.2018

Географічний факультет КНУ виступив співзасновником міжнародного проекту «Підсилення мережі університетів Балтійського регіону для забезпечення сталості ландшафтів та поводження з відходами» (акронім – LASUWAMA).

Реалізацію проекту розпочато від вересня 2018 року, передбачається, що триватиме він упродовж 18 місяців. Адмініструють виконання проекту з боку України представники кафедри фізичної географії та геоекології географічного факультету Шевченкового університету. Науковий супровід і загальну координацію здійснює професор Вільям Хогланд із Університету Ліннея (м. Векше й м. Кальмар, Швеція), за фінансової підтримки Шведського інституту. Проект LASUWAMA зосереджується на вирішенні проблем рекультивації полігонів і звалищ твердих побутових відходів у країнах-співучасницях.

Установчі збори учасників міжнародного проекту відбулися 22-26 вересня 2018 року на базі Державного університету імені Акакія Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія). Ректор Кутаїського університету Георгій Гавтадзе зосередився у вітальній промові на важливості підписаного між Київським та Кутаїським університетами Меморандуму про співпрацю й закликав присутніх постійно розширювати горизонти наукового співробітництва й інтенсифікувати міжуніверситетські студентські програми академічних обмінів.

Відповідно до умов проекту «Підсилення мережі університетів Балтійського регіону для забезпечення сталості ландшафтів та поводження з відходами» передбачається:

  • запроваджувати міжуніверситетський обмін навчальними програмами, дослідженнями й кращими практиками взаємодії з органами місцевої влади;
  • удосконалювати фахову підготовку магістрів і аспірантів, у тому числі й через їхню участь у міжнародних конференціях і науково-практичних семінарах;
  • налагоджувати функціонування економіки замкненого циклу, або «кругової економіки» за допомогою рекультивації порушених земель і відновлення антропогенно змінених ландшафтів;
  • забезпечити підготовку кваліфікованих кадрів із надання екологічних послуг громадам задля досягнення Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року.

 

Детальніше про співпрацю КНУ з Державним університетом імені Акакія Церетелі можна знайти тут.

 

Довідково: Державний університет імені Акакія Церетелі (м. Кутаїсі, Грузія) – навчальний заклад, що продовжує споконвічні культурно-освітні традиції Грузії, наразі є одним із провідних закладів вищої освіти в цій країні. Офіційне підписання Меморандуму про взаєморозуміння між КНУ імені Тараса Шевченка та Кутаїським університетом відбулося 29 березня 2018 року в Шевченковому університеті за участі ректорів обох навчальних закладів.

 

За матеріалами Валерія Михайленка,

доцента кафедри фізичної географії та геоекології,

знімки – Тетяна Василик

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024