Новини

 

Міжнародні призери обирають КНУ!

07.08.2018

За тривалу історію здобутків та звершень Університет приваблює найдостойніших, талановитих студентів і дає їм можливість стати найкращими, зайняти активні лідерські позиції в професії та суспільному житті.

Етап подачі оригіналів документів для бакалаврів за державним замовленням завершився 06 серпня, 2617 абітурієнтів скористалося можливістю стати студентами КНУ, серед них і 12 цьогорічних переможців Міжнародних учнівських олімпіад із математики, біології, екології, хімії та фізики.

Зокрема, до ННЦ «Інститут біології і медицини» КНУ вступили переможці Міжнародної олімпіади з біології, науковою підготовкою яких займалася заступниця директора ННЦ Наталія Скрипник. А навчатимуться в Інституті такі славетні студенти:

Лада Ісакова – срібна призерка, випускниця гімназії № 109 імені Т.Г. Шевченка м. Києва;

Роман Трохимчук – бронзовий призер, випускник Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Києво-Святошинської РДА Київської області;

Ірина Поплевічева – учасниця, випускниця гімназії № 287 Києва.

Обрав навчання в ННЦ «Інститут біології і медицини» Університету й Валентин Фречка, випускник Сокирницької ЗОШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустської районної ради Закарпатської області. Валентин Фречка виборов на Міжнародній олімпіаді з екології гран-прі (золоту медаль), за свій інноваційний проект «Технологія виготовлення eco friendly паперу з опалого листя».

До Інституту високих технологій Університету вступили призери Міжнародної олімпіади з хімії, науковим керівником яких виступав Костянтин Гавриленко, співробітник Науково-виробничого хіміко-біологічного центру КНУ. Адміністрація ІВТ по-справжньому здружилася зі своїми успішними абітурієнтами, а заступниця директора з науково-педагогічної роботи Галина Грабчук навіть зустрічала українську команду-переможців з аеропорту! Тож і не дивно, що незабаром лави студентства Інституту високих технологій поповнять:

Кирило Данилейко – золотий призер, випускник Кременчуцького НВК № 4;

Ольга Ващенко – срібна призерка, випускниця Харківської гімназії № 47;

Дмитро Царенко – срібний призер, випускник Харківського фізико-математичного ліцею № 27.

Студентами фізичного факультету стали цьогорічні призери Міжнародної олімпіади з фізики. Готував юних фізиків Станіслав Вільчинський, завідувач кафедри квантової теорії поля фізичного факультету КНУ. Україну на міжнародній арені цього року представляло п’ятеро учасників, і четверо з них – обрали навчання в Університеті:

Сергій Кригін – срібний призер, випускник Харківського фізико-математичного ліцею № 27;

Іван Рідкокаша – срібний призер, випускник Харківського фізико-математичного ліцею № 27;

Олександр Сулима – срібний призер, випускник Рішильєвського ліцею м.Одеса;

Назарій Фортуна – бронзовий призер, випускник Львівського фізико-математичного ліцею.

А от срібний призер Міжнародної олімпіади з математики, Арсеній Ніколаєв, обрав для подальшого навчання Факультет комп’ютерних наук та кібернетики КНУ. Юнак є випускником Природничо-наукового ліцею № 145 Печерського району м. Києва, а підготовкою українських юних математиків займався Богдан Рубльов, професор кафедри обчислювальної математики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Показово, що студенти, які стали призерами Міжнародних предметних олімпіад, мають одні з найвищих в Україні результати ЗНО. Три сертифікати з максимальними 200 балами цього року одержали випускники Кирило Данилейко, Сергій Кригін, Іван Рідкокаша та Олександр Сулима. Усі інші, а це Ольга Ващенко, Лада Ісакова, Арсеній Ніколаєв, Ірина Поплевічева, Роман Трохимчук, Назарій Фортуна, Валентин Фречка, Дмитро Царенко, – мають два предметні сертифікати з максимальними балами!

Кожен із призерів пройшов свій шлях до міжнародного визнання й вступу до Університету: для когось його захоплення було багаторічною наполегливою працею, а хтось усвідомив своє прагнення здобути престижну міжнародну нагороду порівняно нещодавно, проте доклав усіх зусиль задля блискучої реалізації своєї мрії!

Попереду в цих талановитих і наполегливих студентів – навчання в найкращому українському Університеті, нові професійні розробки, престижні змагання й наукові здобутки. Тож зичимо нашим новим студентам сповна реалізувати свій дослідницько-науковий потенціал на славу Університетові й Україні!

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024