Новини

 

Міжнародна репутація спеціалістів з теорії ймовірностей і математичної статистики КНУ

10.07.2018

Широке визнання у світі наукових досягнень отримує школа з теорії ймовірностей і математичної статистики механіко-математичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Як доказ того – постійна участь наших вчених у наукових заходах міжнародного масштабу.

Так, із 2 по 6 липня 2018 року в Вільнюсі проходила Міжнародна наукова конференція 12th International Vilnius Conference on Probability Theory and Mathematical Statistics спільно з 2018 IMS Annual Meeting on Probability and Statistics. Це одна з найбільших конференцій у світі з теорії ймовірностей і математичної статистики, участь у якій взяли більше 600 науковців.

Фахівці з теорії ймовірностей і математичної статистики КНУ були представлені групою з 7 осіб. Групу очолила завідувач кафедри теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики, доктор фіз.-мат. наук, професор Юлія Мішура. Решта учасників групи – молоді спеціалісти, ентузіасти вивчення і розробки нових методів у теорії ймовірностей і математичній статистиці: доктор фіз.-мат. наук, професор кафедри теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики Георгій Шевченко, канд. фіз.-мат. наук, доцент кафедри теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики Костянтин Ральченко, канд. фіз.-мат. наук, молодший науковий співробітник НДЛ «Диференціальних рівнянь та їх застосувань у механіці» Олена Рагуліна, канд. фіз.-мат. наук, провідний інженер-математик НДЛ «Диференціальних рівнянь та їх застосувань у механіці» Ірина Боднарчук, аспірантка механіко-математичного факультету Оксана Чернова, студент механіко-математичного факультету Антон Юрченко-Титаренко. Доповіді наших науковців були високо оцінено головами відповідних секцій.

Також у червні 2018 року професор Юлія Мішура була одним із 5 пленарних годинних доповідачів на найбільшій конференції у світі з прикладної теорії ймовірностей, що проходила у Будапешті, – 9th International Workshop in Applied Probability, IWAP 2018 (Угорщина).

 

За матеріалами кафедри теорії ймовірностей,

 статистики та актуарної математики КНУ

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024