Новини

 

Лекція доктора Романа Шеремети на економічному факультеті

17.05.2018

14 травня 2018 року для студентів 2 курсу спеціальності «Маркетинг», «Міжнародна економіка» та 3 курсу спеціальності «Економічна теорія» відкриту лекцію прочитав доктор філософії з економіки, професор Школи менеджменту імені Уезерхеда Університету Кейс Вестерн Резерв США Роман Шеремета.

Лекція була присвячена темі «Використання експериментів в економіці: сучасні тенденції».

Захід було організовано за сприяння керівництва факультету та кафедри економічної теорії, макро- і мікроекономіки економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

На лекції одного з найбільш цитованих американських економістів українського походження, провідного фахівця із поведінкової та експериментальної економіки Романа Шеремети були репрезентовані сучасні методи та дослідні практики в зазначених наукових галузях.

Значну увагу лектор приділив висвітленню сутності сучасної нейроекономіки та перспективам її подальшого розвитку.

Лекція викликала велику зацікавленість у слухачів, свідченням чого стала значна кількість запитань від студентів. Предметом жвавого обговорення стала низка актуальних і проблемних питань щодо кореляції вищої освіти та заробітної плати в ринковій економіці, взаємозв’язку світових релігій з рівнем добробуту різних країн світу, співвідношення раціональності та нераціональності у поведінці економічних суб’єктів.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024