Новини

 

Оксана Забужко, Іван Малкович та Оля Гнатюк у КНУ

25.04.2018

У Всесвітній день книги та авторського права, 23 квітня 2018 року, у Київському національному університеті відбулася зустріч із яскравими особистостями.

Випускниця КНУ, письменниця і філософ Оксана Забужко, поет, видавець і також випускник КНУ Іван Малкович та польська дослідниця у галузі українознавства, співробітниця Інституту славістики Польської Академії Наук Оля Гнатюк прочитали три міні-лекції.  

Відкрив захід в.о. директора Українського інституту книги Сергій Ясинський. Цим творчим вечором Український інститут книги започаткував нову традицію у Всесвітній день книги та авторського права – організовувати натхненні і мотивуючі заходи.

Виступаючи першою, Оля Гнатюк розповіла учасникам події про роль літературних амбасадорів і поділилася порадами, як Україні вийти за рамки звичного іміджу. На запитання, що може бути найбільш привабливим у культурі? Пані Оля відповідала, що привабливим є феєричні явища або харизматичні автори, зокрема: «Маємо успішні приклади Оксани Забужко, Тараса Прохаська, Юрія Андруховича».

Оксана Забужко прочитала лекцію  на тему:  «Література в часи холери: чи знову пора «влізати в танк».

Пані Оксана поділилася із присутніми надзвичайно символічним моментом із її життя – миттю, що перевертає сприйняття і підтверджує чудодійну силу книги  історією про те, як її книжка «Музей покинутих секретів» допомогла вижити і вистояти полоненому «кіборгові».

На завершення творчого вечора з темою «Абетка видавця: як створити чергу по книжки» виступив Іван Малкович. Він повідав слухачам радощі і біди видавничого досвіду: «Є багато в житті видавця прегарних моментів, але від моменту, як ви станете видавцем, – мусите зрозуміти, що ви не зможете читати тільки ті книги, які вам подобаються».

Тематична подія, присвячена книзі, подарувала відвідувачам незабутні емоції та натхнення.

 

Центр комунікацій

 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024