Новини

 

Студент КНУ серед переможців конкурсу наукових і творчих робіт про Голодомор

07.03.2018

5 березня 2018 року у Міністерстві освіти і науки України було нагороджено переможців конкурсу наукових і творчих робіт імені Володимира Маняка та Лідії Коваленко, присвяченого роковинам Голодомору.

У номінації «Кращі дослідницькі та творчі роботи студентів, аспірантів, молодих науковців» диплом 3 ступеня отримав студент Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Микола Гандзюк. Його дослідницька робота має назву – «Голодомор 1932–1933 рр. Міжнародно- правова кваліфікація».

Загалом на конкурс надійшло близько 1350 робіт. Участь у ньому взяли освітяни та школярі майже з кожної області.

Під час заходу фіналісти презентували конкурсні проекти, поділилися досвідом створення доробку, мотивацією для участі та головними ідеями, що їх хотіли донести своєю роботою.

Оцінювали проекти учасників 20 членів фахового журі.

«Для того, щоб молодь розуміла цінність історії, ми разом з партнерами проводимо такі конкурси. Так ми хочемо донести до учасників, як важливо будувати історію без маніпуляцій і викривлень. Адже факти і докази становлять базу історичних досліджень. Важливо звернути увагу й на те, як працювали учасники. Для участі у конкурсі школярі створювали спільні проекти або об'єднувалися у команди з вчителями. Це та сама методика партнерства, до якої прагне Нова українська школа», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Довідково. Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Інститут історії України НАН України, ГО «Український науково-дослідний та освітній центр вивчення Голодомору», HREC (Holodomor Research and Education Consortium) при Канадському інституті українських студій Альбертського університету.

 

За матеріалами МОН

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024