Новини

 

У КНУ пройшов XVII радіодиктант Національної єдності

09.11.2017

Школярі і  професори, письменники, актори, радіо- і телеведучі, музиканти і співаки, військові і поліцейські – сьогодні всі вони завітали до Київського національного університету імені Тараса Шевченка з однією важливою метою – написати Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

«Нас багато, ми різні, але нас об'єднує спільна мета!» – саме під таким девізом понад 200 учасників написали радіодиктант у КНУ. Щороку таку акцію приурочують до Дня української мови та писемності, що припадає на 9 листопада.

Так, до масового флешмобу сьогодні долучилися письменник Василь Шкляр, актриси Ольга і Наталія Сумські, музикант Анатолій Матвійчук, віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко, народна артистка України Раїса Недашківська, журналістка Севгіль Мусаєва-Боровик, телеведучий Тімур Мірошниченко, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, директорка Українського центру культури Світлана Долеско, старожили Українського радіо Емма Бабчук, Анатолій Табаченко, Надія Подоляко та інші.

Від Шевченкового університету участь в акції взяли ректор КНУ Леонід Губерський, проректор Володимир Бугров, працівники Центру комунікацій, викладачі, студенти, курсанти Військового інституту КНУ, а також учасники війни на Сході України.

Цьогорічний радіодиктант Національної єдності отримав назву «Наші пісні». Його автор – мовознавець Олександр Авраменко (він, до речі, і зачитував текст) говорить: «Диктант я складав з урахуванням орфоепічних, морфологічних, синтаксичних правил. Мені видається, що він не має бути досить легким, так як це конкурс. Проте я врахував зауваження учасників попередніх років і в порівнянні з попередніми – цей диктант трошки простіший».

Ті, у кого вийшло, написати диктант без помилок отримають призи. Організатори обіцяють оприлюднити результати вже на початку грудня.

 

Фото – Аліна Карбан і Тетяна Воротняк

Повний фотозвіт за посиланням

  Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024