Новини

 

Тиждень Відкритого Доступу-2017 у Бібліотеці Максимовича

20.10.2017

23-29 жовтня Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка долучиться до відзначення Тижня Відкритого Доступу-2017.

В останні сім днів жовтня світ традиційно відзначає Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу, під час якого прихильники ділитимуться досвідом та ідеями щодо впровадження безкоштовного, швидкого, постійного, повнотекстового доступу в режимі реального часу до наукових та навчальних матеріалів, що реалізовується для будь-якого користувача у глобальній інформаційній мережі.

Наукова бібліотека ім. М. Максимовича долучившись до відзначення Тижня, проведе низку різнопланових інформаційно-практичних заходів, відвідати які запрошуються усіх охочі.

Зокрема, Бібліотека очікує в гості представників ГО «Вікімедіа Україна», з якими розпочнеться Вікімарафон зі створення статей про академічні періодичні ресурси університету; координаторів «Creative Commons Ukraine», щоб поспілкуватись разом про легальний вільний обмін контентом в мережі; редактора DOAJ в Україні, який підкаже представникам редакцій університетської періодики, як правильно подати видання до Директорії журналів відкритого доступу; фахівця із Data і Text Mining для розмови про можливості використання найбільшого у світі відкритого архіву.

Слідкуйте за анонсами Бібліотеки на сторінці Facebook, щоб дізнатись, коли та де відбуватимуться ці та інші заходи до Тижня Відкритого Доступу.

 

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024