Новини

 

У КНУ пройшов ІТ-фестиваль «Tetrix-2017»

06.10.2017

5-6 жовтня на факультеті комп'ютерних наук та кібернетики і на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшла одна із важливих і потужних подій 2017 року у сфері інформаційних технологій –

ІТ-фестиваль «Tetrix».

Захід покликаний сприяти працевлаштуванню студентів і випускників технічного профілю та їхньому ознайомленню із основними тенденціями ІТ-галузі.

«EPAM», «Samsung», «ЛУН» та DevelopEx – це лише невеликий список компаній, що запрошували до своїх лав стажерів і працівників.

Два дні відвідувачі фестивалю «Tetrix» мали нагоду послухати близько 20-ти унікальних промов формату TEDx від запрошених спікерів про можливості розвитку у сфері IT.

Лектори охоче ділилися зі студентами досвідом створення власних соціальних проектів і стартапів, розповідали про основні тенденції і тренди в галузі.

Так, виконавчий директор і засновник компанії Lobby X, співзасновник та голова громадської організації Opir.org, куратор TEDxKyiv Владислав Грєзєв розповів про те, як на пошуку професіоналів можна зробити успішний проект. Директор державного підприємства «ProZorro» Василь Задворний розкрив присутнім таємниці створення найкращої у світі системи закупівель. Технічний директор Cyber Guard Андрій Матюхін присвятив свою доповідь темі кібербезпеки та хакерства. Підприємець, засновник кількох стартапів Олександр Дзюба прочитав на «Tetrix» лекцію «Життєвий цикл стартапу. Чому у нас не все як треба?». Професійні пілоти дронів компанії «Dronarium» розповіли про свою, нову для України, професію, поділилися досвідом майстерності пілотування дронів, продемонстрували кілька успішно реалізованих кейсів.

Також учасникам була доступна інтерактивна зона та лаунж-зона, де всі охочі мали нагоду згадати минуле, погравши у культову відеогру «Super Mario Bros.» на 8-біт, випробувати окуляри 3D-реальності, перевірити сили в кібертурнірах із Hearthstone і Tetris та багато іншого.

Ще однією цікавою особливістю «Tetrix’y» стало проведення внутрішньої олімпіади. Десять переможці конкурсів на критичне мислення, математичну логіку, швидкість і креативність та здатність працювати в ІТ-сфері отримали цінні подарунки від партнерів, сертифікати та запрошення на стажування.

Студенти КНУ діляться враженнями від фестивалю, підсумовуючи: «Це були два насичені емоціями та подіями дні. Напевно, мине ще багато часу, доки вщухне галас довкола Tetrixу, що прогримів».

Нагадаємо, що 7-8 жовтня на всіх охочих чекає Business Intelligence Hackathon.

 

Фото – Студпарламент КНУ та Tetrix

 Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024