Новини

 

Жюлі Реше прочитала відкриту лекцію у КНУ

05.10.2017

 Вже не вперше випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка повертаються в рідні стіни із відкритими лекціями і збирають повну залу.

Вечір 4 жовтня у КНУ був насичений подіями – у Мистецькому салоні з концертом «Класика Чехії» виступив швейцарський диригент Сільвіо Вілер, а в 329 аудиторії з лекцією «Мандрівний філософ. Досвід виживання» завітала ексцентрична Жюлі Реше.

Жюлі Реше є філософом українського походження, блогером і психоаналітиком. Дівчина закінчила філософський факультет КНУ, отримала ступінь доктора філософії у Словенській академії наук і мистецтв. Нині вона обіймає посаду директора Інституту психоаналізу та є професором філософії Глобального центру передових досліджень (Нью-Йорк, США).

На лекції Жюлі поділилася зі слухачами своїми міркуваннями про те, що таке філософія, як втілювати її в життя, а ще розповіла про філософів і обивателів та прірву між ними, про різні системи мислення і про те, як це бути мандрівним філософом у сучасних реаліях і як долати життєві кризи, не гублячи себе.
Усі, хто не зміг, але хотів потрапити на лекцію, мають нагоду переглянути відеозапис на нашому ресурсі Миттєвості КНУ.

 

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024