Новини

 

В ІМВ обговорили проблеми та перспективи співпраці України та ЄС

14.09.2017

13 вересня 2017 року з нагоди двадцятої річниці проведення першого саміту Україна-ЄС відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи співпраці

України та ЄС».

Організовано захід Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння Фонду Громадської Дипломатії.

Головною платформою для проведення конференції було обрано ІМВ як основний центр наукових досліджень міжнародних відносин, в тому числі європейської інтеграції в Україні.

Сьогодні європейська інтеграція є невід’ємною складовою процесів трансформації та модернізації України, а разом з нею і всього Східноєвропейського політичного простору. Стратегічний вибір українського народу та народів об’єднаної Європи ознаменував початок якісно нового етапу всесвітньо-історичного процесу та завершення створення єдиного і неподільного європейського простору безпеки, стабільності, процвітання і справедливості.

У цьому контексті підбиття підсумків тривалої і не завжди простої співпраці між Україною та ЄС, а також окреслення основних контурів майбутніх відносин Києва і Брюсселя разом із аналізом досвіду і сучасного стану взаємин ЄС із учасниками «Східного Партнерства» є необхідним для формування комплексного бачення цих відносин українськими та європейськими академічними та експертними співтовариствами.

Для формування такого бачення і була скликала міжнародна науково-практична конференція за участі провідних європейських та українських політичних аналітиків, науковців, дипломатів, представників істеблішменту та бізнесу.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024