Новини

 

Студентський простір «Лунотека» запрацював

06.09.2017

Якщо ви йшли на відкриття «Лунотеки», то точно не заблукаєте, адже перше, що вас зустріне – це щаслива черга студентів, розтягнута на весь третій поверх факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем Київського національного університету імені Тараса Шевченка – у світлий двоповерховий вільний простір 5 вересня хотіли потрапити усі.

Спільними зусиллями українська IT-компанія ЛУН.ua, ФРЕКС і студентський актив КНУ за півроку перетворили стару лабораторію факультету у комфортний вільний простір, на базі якого відтепер молодь зможе безоплатно вчитися, з користю проводити дозвілля та організовувати різноманітні заходи.

У грандіозному відкриті взяли участь директор з розвитку ЛУН.ua Андрій Міма, проректор з науково-педагогічної роботи В’ячеслав Шамрай, голова студентського парламенту ФРЕКСу Роман Куриленко, декан факультету Ігор Анісімов, його заступники Вікторія Ніконова та Олексій Нечипорук, студенти і викладачі.

Маленькою передісторія створення цього місця поділився з присутніми Андрій Міма: «Нам у facebook написав Роман (прим. ред. – Роман Куриленко) і каже, що ми тут хочемо своїми силами прибрати старе приміщення, якщо маєте змогу, допоможіть придбати чайник і кілька крісел-мішків для простору. Ми ж тоді подумали, що готові зробити більше, швидко підписали меморандум з деканом і взялися до роботи».

«Найбільше ми прагнемо того, аби це місце стало чудовим вокрспейсом, де можна дізнатися щось нове, де можна попрацювати, повчитися. Дуже сподіваюся, що цей день стане початком циклу подій, що проходитимуть тут щотижня» – додав від себе один з ініціаторів створення «Лунотеки» Роман Куриленко.

Контентне наповнення простору повністю лягає на плечі студентів, вони ж з радістю за це беруться і вже підготували низку заходів до кінця вересня:

8 вересня о 14:00 – лекція Андрія Міми «Як провести 6 років в університеті й досягти успіху»;

21 вересня о 15:40 – лекція співзасновника «Buki» Вадима Синжерецького «Як створити свій стартап»;

29 вересня о 19:00 – Показ фільму «Соціальна мережа».

Слідкуйте за «Лунотекою» у Fb  https://www.facebook.com/lunoteka/.

 

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024