Новини

 

Постраждалі кияни потребують допомоги!

27.07.2017

УВАГА! Постраждалі кияни потребують вашої допомоги!

26 липня 2017 року близько 16:00 у одній із квартир багатоповерхівки на вулиці Бурмистренка, 12 пролунав потужний вибух. Без даху над головою залишилися мешканці цілого під'їзду. Адміністрація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з ректором Леонідом Губерським відгукнулися на прохання представників КМДА надати допомогу постраждалим, тому 38 людей із 16 родин (до речі, хатніх улюбленців пожильців розміщували на тимчасове проживання разом із господарями) було розміщено на базі Гуртожитку № 19 Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Васильківська, 94).

Залишитися просто неба в нібито мирному місті - для кожного з постраждалих це суттєвий психоемоційний стрес, наслідки якого доведеться долати не один тиждень і навіть місяць. Проректор з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В`ячеслав Шамрай, керівництво Студмістечка КНУ й співробітники Центру комунікацій поспілкувалися з постраждалими мешканцями, яким забезпечено гідні умови проживання, проте бракує більшості повсякденних і побутових речей.

Наразі кияни, тимчасово розміщені в Гуртожитку КНУ, відчувають гостру нестачу в такому:

  • електрочайники для нагрівання води й елементарного приготування їжі (кімнати готельного типу для тимчасового проживання обладнано холодильниками й кухонними шафами для зберігання продуктів, але жодних плит у помешканнях такого типу не передбачено);
  • одноразовий посуд (тарілки глибокі, тарілки мілкі, ложки, вилки, ножі, склянки/пластянки) або посуд, повернення якого не вимагатиметься в разі його пошкодження чи втрати;
  • побутова хімія;
  • продукти (чай, кава, печиво, а також їжа швидкого приготування).

Речі для постраждалих можна залишати у чергових гуртожитку.

Поки йдеться про місячний термін перебування людей в університетському гуртожитку, але наразі не відомо, чи зможуть постраждалі повернутися до домівок у заплановані терміни.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024