Новини

 

Військові психологи, фінансисти та топогеодезисти підвищили кваліфікацію в КНУ

15.06.2017

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка завершилися місячні курси перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів первинної ланки не бойових військових частин Збройних Сил України.

Підготовка офіцерів відбувалась на базі кафедр: топогеодезичного та фінансового забезпечення військ факультету фінансів та права, а також кафедри військової психології та педагогіки військового гуманітарно-лінгвістичного факультету. В подальшому, офіцерами-випускниками курсів планують доукомплектувати бойові військові частини.

До проведення занять з військовими психологами окрім  науково-педагогічних працівників кафедри військової психології та педагогіки, наукових працівників Військового інституту та факультету психології Університету були запрошені інструктори Громадського об’єднання «Побратими», які проводили тренінги по наданню психологічної допомоги з урахуванням досвіду проведення АТО.

Начальник кафедри військової психології і педагогіки полковник Олег Скрипкін констатував велике бажання слухачів отримувати нові знання, що значно сприяє проведенню навчального процесу та  покращенню професійних якостей офіцерів.

Самі ж слухачі-психологи зазначили, що знання, які дали у Військовому інституті є новими і надзвичайно корисними, адже надавали їх викладачі з досвідом  дій в АТО. При цьому вони особливо виокремили обсяг знань з надання психологічної допомоги в умовах бойових дій.

Практичний і теоретичний досвід також отримали офіцери-топогеодезисти, які протягом навчання мали змогу вдосконалити практичний досвід, використовуючи сучасні навігаційні прилади, що стоять на озброєнні у бойових частинах ЗСУ, відзначили  матеріально-технічну базу інституту сучасною і потужною, тому з легкістю засвоїли здобуті знання.

А військові фінансисти відзначили проведення занять в цікавій формі, адже  застосовувалися сучасні методи викладання: інтерактив, програмне забезпечення, вебінари. Курс лекцій був інтегрований відповідно до реалій сьогодення. Тому отримані знання допомогли не тільки теоретично опанувати нормативну базу, а й упорядкували надбаний практичний досвід у військах.

По закінченню курсів 11 слухачів-офіцерів отримали свідоцтва про закінчення курсів державного зразка з логотипом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дарія Маркевич,  курсант ВІКНУ  

    Прес-центр         

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024