Новини

 

Інклюзивний підхід до навчання в Університеті юних правознавців

20.04.2017

Вперше Університет юних правознавців провів навчання за інклюзивним підходом.

Інклюзивна освіта – це навчання, що дає можливість рівної участі дітей з інвалідністю (фізичною, соціальною і емоційною) в системі здобування освіти. Освіта за таким підходом в Україні лише розвивається, тому наш соціальний проект був радий долучитися до інклюзивного навчання. Адже інклюзія відображає головну демократичну ідею – рівного доступу кожного до освіти.

Тому 12 та 18 квітня Університет юних правознавці відкрив двері для інклюзивної групи вихованців Середньої школи І-ІІІ ступенів №281. Цей захід було успішно проведено завдяки партнерам з Центру проблем імплементації європейського соціального права, які допомогли створити неперевершену атмосферу та справжнє свято для дітей.

За два дні інтегрованого навчання в процесі  групової роботи, ігор, логічних завдань та перегляду мультфільмів, студенти  долучилися до справжнього правничого життя.

Окрім навчальної частини, юних правознавців чекав інтерактив у вигляді фізичної розминки та оглядової екскурсії університетом і зоологічним музеєм.

По завершенні курсу студенти отримали дипломи юних правознавців, приємні пам’ятні подарунки та солодощі.

Така форма навчання показала, що університет Шевченка і суспільство в цілому готові до суттєво нового підходу у здобутті знань,  результатом яких є належна соціальна адаптація дітей з особливими потребами, які так потребують нашої уваги і підтримки.

 

Капацин Ольга

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024