Новини

 

Волонтерська акція «Біологія – наука майбутнього»

01.02.2017

Протягом жовтня – листопада 2016 року Навчально-науковим центром «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Міністерства освіти і науки України у загальноосвітніх навчальних закладах міста Києва (та за його межами) була проведена ІІІ Всеукраїнська волонтерська акція «Біологія – наука майбутнього».

Координаторами акції виступили голова журі ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, заступник директора з науково-педагогічної роботи ННЦ «Інститут біології та медицини», доцент Наталія Скрипник, член журі ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, асистент Юлія Юмина та голова освітнього відділу студентського парламенту ННЦ «Інститут біології та медицини», студент 4 курсу кафедри цитології, гістології та репродуктивної медицини Дмитро Шепілов.

Проведена акція, до участі у якій були залучені викладачі, аспіранти і студенти Інституту, була направлена на популяризацію біології та сприяння професійній орієнтації школярів, пошуку талановитих юних біологів, а відтак – формуванню нового покоління студентства, яке свідомо обирає свій фах.

Київська середня школа № 134; Гімназія № 59 імені О.М. Бойченка (м. Київ); Ліцей № 100 «Поділ» (м. Київ); Спеціалізована школа I-III ступенів № 98 з поглибленим вивченням англійської мови (м. Київ); Гімназія біотехнологій № 177 (м. Київ); Загальноосвітня школа I-III ступенів № 282 (м. Київ); Гімназія імені Лесі Українки № 117 (м. Київ); Скандинавська гімназія (м. Київ); Середня спеціалізована школа Деснянського району № 264 (м. Київ); Ліцей «ЕКО» № 198 Святошинського району міста Києва; Ліцей «Наукова зміна» (м. Київ); Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Бучанська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов (м. Буча, Київська область); Фастівський навчально-виховний комплекс «Ліцей інформаційних технологій» (м. Фастів, Фастівський район, Київська область); Навчально - виховний комплекс «Кілійська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» (м. Кілія, Кілійський район, Одеська область); Запорізька загальноосвітня школа І -ІІІ ступенів № 32 (м. Запоріжжя, Запорізька область); Запорізька загальноосвітня школа I-III ступенів № 92 (м. Запоріжжя, Запорізька область); Котелецька загальноосвітня школа I-III ступенів № 4 (смт. Котельва, Котелевський район, Полтавська область); Полтавська обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради (с. Ковалівка, Полтавський район, Полтавська область); Надвірнянська загальноосвітня школа I-III ступенів № 1 (м. Надвірна, Надвірнянський район, Івано-Франківська область); Надвірнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 (м. Надвірна, Надвірнянський район, Івано-Франківська область)  – це далеко не повний перелік загальноосвітніх навчальних закладів, які відвідали наші волонтери. Інтерес до акції (як з боку її учасників, так і з боку учнів і вчителів шкіл) виявився наскільки великим, що вона буда продовжена в грудні, і навіть у січні. І це свідчення не лише того, що закохані в біологію волонтери творчо підійшли до вирішення поставленого перед ними завдання, але й того, що інтерес до біології як науки не згасає. А значить, біологія – справді наука майбутнього!

 

Заступник директора

з науково-педагогічної роботи

Навчально-наукового центру

«Інститут біології та медицини»

Наталія Скрипник

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024