Новини

 

Випускники - в’єтнамці завітали до Альма Матер

13.06.2016
13 червня ректор КНУ Леонід Губерський прийняв в’єтнамську делегацію, у складі якої до університету завітали два його випускники – Данг Ван Тієн і Май Ха.

Делегацію супроводжували Голова Товариства «Україна – В’єтнам» Олександр Шлапак та Надзвичайний і Повноважний Посол СРВ в Україні Й. В. пан Нгуєн Мінь Чі.




Колишні студенти КНУ з вдячністю згадували роки навчання в університеті, що розпочалися у далекому 1971 році, своє життя в гуртожитку, який вони навіть відвідали, щоб пригадати усі подробиці свого студентського життя. «З того часу Україна стала нашою другою Батьківщиною, а університет - рідним домом», - сказав Май Ха.

Випускник Інституту міжнародних відносин КНУ Данг Ван Тієн сказав, що саме знання і досвід, отримані під час навчання в університеті, дали їм можливість обійняти високі державні посади, стати успішними представниками національного бізнесу. Зокрема сам він став радником Голови Національних зборів (Парламенту) СР В’єтнам. У 2014 році обраний головою Товариства дружби «В’єтнам – Україна».

Ректор університету Леонід Губерський зазначив, що немає нічого приємнішого для вчителів, ніж бачити успішними тих, кому університет дав освіту і хто пам’ятає про це.

"Стосунки між нашими народами завжди були теплими і залишаються такими. Університет і зараз приймає на навчання молодь з дружнього В’єтнаму. В Інституті філології КНУ вивчається в’єтнамська мова, ми співпрацюємо з 4-ма в’єтнамськими університетами і готові до розширення горизонтів нашої співпраці", - наголосив ректор.

Учасники зустрічі обмінялися сувенірами і ще довго й тепло спілкувалися.



Прес-центр
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024