Новини

 

Поет, вірші якого можна прикладати до ран

24.05.2016
Нещодавно у гості до студентів Київського університету завітав культовий український письменник Сергій Жадан. Важливо, що це була не просто літературна зустріч. Організатори заходу (Координаційна рада КНУ) вирішили, як мовиться, зловити одночасно двох зайців: і насолодитися поезією улюбленого поета, і зібрати кошти на потреби українських бійців.

«Мені здається, дуже важливо нагадувати один одному, що в країні триває війна. Війна стосується усіх нас, не лише тих хлопців, які стоять на передовій, і людей, які живуть у прифронтовій смузі. Якщо ми будемо це пам'ятати, то в нас буде більше можливостей цю війну переможно завершити», – сказав Сергій Жадан, який, до речі, нещодавно повернувся зі Сходу, де допомагав українським бійцям.

Послухати вірші, просякнуті війною, прийшов і проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров. «Мені здається, що Жадан в хорошому сенсі слова є «пробуджувачем», тому що його книги дозволяють побачити справжню буденність», – зауважив він.

У захваті від творчості українського поета і звукорежисер Валерія Акуліч, яка приїхала з Білорусії, аби зустрітися із Жаданом. «Я так давно не чула української мови, такої улюбленої української мови. Чудово, що у вас відбуваються такі зустрічі!»

Задоволений заходом і студент ІФ Сергій Джунь. «Лірика у Жадана справді фантастична. Його вірші можна прикладати до ран», – поділився емоціями хлопець.

Під час зустрічі Сергій Жадан розповів про свою нову поетичну збірку «Тамплієри», куди увійдуть вірші, написані за останній рік. «Можливо, на перший погляд вони дуже публіцистичні, але це насправді те, що складає нашу реальність». Шанувальники творчості митця зможуть взяти книгу до рук уже наприкінці літа.

Ольга Семиляк,
Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024