Новини

 

"Каліфорнія..." в бібліотеці Максимовича

12.05.2016
Прийшов час, аби світ дізнався про українських «стівів джобсів» чи «ілонів масків». Цьому сприятиме ініціатива California in Ukraine, з якою виступив відомий інвестор та підприємець із Сан-Франциско Ігор Шойфот. На базі Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича організатори створять некомерційну спільноту, де люди працюватимуть над своїми стартапами.



Неформальне передвідкриття проекту, який уже встиг стати легендою, 11 травня зібрало в стінах бібліотеки Максимовича величезну кількість креативної молоді та поважних спікерів, серед яких Ігор Шойфот, відомий інвестор, підприємець і ментор із Каліфорнії, «ветеран» high-tech індустрії; Олександр Сорока, президент Біржі інвестиційних проектів Startup Network; Андрій Колодюк, голова Наглядової ради Асоціації Венчурного Капіталу і Прямих Інвестицій, засновник і керуючий партнер в A Ventures Capital; Ілля Кенігштейн, радник міського голови Львова з питань інновацій та інвестицій, засновник львівського «Креативного кварталу»; Максим Плахтій, співзасновник агентства Karabas.com; Наталія Кацер-Бучковська, народний депутат України VIII-го скликання, керівник міжфракційного депутатського об’єднання «Залучення та захист інвестицій», голова підкомітету стійкого розвитку галузі, стратегії та інвестиції Комітету топливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки; Олексій Вітченко, президент інвестиційної компанії Digital Future; Тарас Кириченко, голова правління PRAVEX-BANK, співголова банківського комітету Американської торгової палати; Віктор Галасюк, український економіст, народний депутат України VIII-го скликання, голова Комітету з питань промислової політики і підприємництва Верховної Ради України, співголова депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків зі США; Захар Діхтяр, співзасновник ТОВ «Э-КОМ» (ТМ EXITE).

Директор бібліотеки Олег Сербін та керівництво Університету активно підтримують перспективний проект. Так проректор із науково-педагогічної роботи КНУ В'ячеслав Шамрай зазначив: «California in Ukraine – це підтвердження того, що Університет відкритий для реалізації цікавих проектів».

За словами генерального директора «Наукового парку Київського національного університету імені Тараса Шевченка» Віталія Чернюка, ідея ініціативи виникла після одного з фестивалів інноваційних проектів. Саме величезна кількість цікавих стартапів і надихнула організаторів створити креативний простір для талановитих науковців.

У рамках програми учасники отримуватимуть усі необхідні знання, корисні не лише для просування стартапу, а й для розбудови успішного бізнесу. Досвідом будуть ділитися як іноземні ментори зі всього світу, так і українські підприємці. Як зауважив Ігор Шойфот, вже понад 50 тренерів погодилося на співпрацю. Також під час навчання коучери будуть використовувати програми найкращих інкубаторів світу. Організатори планують запустити проект і в інших містах України, зокрема у Харкові, Одесі та Дніпропетровську.



11 травня відбулася тестова версія програми, однак уже набрано 30 команд з інноваційними та нестандартними стартапами, котрі зможуть зробити справжній вибух в українській hi-tech індустрії. До речі, набір в «California in Ukraine» ще триває. Надсилайте хвилинне відео про себе на адресу info@CALIFORNIAinU.com. Можливо саме ваша ідея переверне світ.

Ольга Семиляк,
Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024