Новини

 

Відбувся концерт Національного оркестру народних інструментів

20.03.2006
У справжнє свято української народної музики перетворився концерт Національного оркестру народних інструментів під керівництвом народного артиста України і лауреата Національної премії імені Шевченка Віктора Гуцала який відбувся сімнадцятого березня 2006 року в актовій залі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Організаторами свята виступили Молодіжний центр культурно-естетичного виховання та Управління міжнародних зв’язків Київського університету. На концерт був запрошений майже весь дипломатичний корпус.

У концертній програмі прозвучали твори українських композиторів М. Лисенка, П. Майбороди, О. Білаша, І. Поклада. Студенти, викладачі, співробітники і присутні на концерті дипломати не лише почули віртуозну гру на класичних народних інструментах бандурах, сопілках, скрипках, цимбалах, але й побачили і почули «наживо» що таке українська ліра, дрипало, бугай, тощо.

Ректор Київського університету, академік, Віктор Скопенко привітав всіх присутніх і підкреслив, що йому дуже приємно бачити почесних гостей в стінах університету, і висловив сподівання що такі зустрічі стануть регулярними.

ПРЕС-ЦЕНТР,

фото Медіа центр Сutty Sark
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024