Новини

 

Спортивну Арену КНУ відкрито!

17.10.2014
16 жовтня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося справжнє спортивне свято: віднині у розпорядженні студентів, викладачів, співробітників КНУ — новенький, щойно споруджений стадіон!








Розташований на території університетського містечка на проспекті Глушкова, стадіон Навчально-спортивного комплексу розрахований на 2100 місць. Футбольне поле і бігові доріжки мають найсучасніші покриття.

Святкування розпочалося з виступу на полі оркестру Військового інституту.












Під звуки гімну над стадіоном замайорів прапор України.












Перерізавши червону стрічку, ректор КНУ академік Леонід Губерський звернувся до університетської родини з привітанням зі святом спорту та здоров’я. Леонід Васильович пригадав, що про цей стадіон мріяло не одне покоління студентів, серед яких і він сам, коли ще у часи студентства «ганяв на цьому місці з друзями м’яча». Ректор розповів, як велося будівництво, а також зазначив, що стадіон споруджено повністю коштом університету. Він висловив сподівання, що стадіон ніколи не буде порожнім, а голова Студпарламенту Інна Степанець підтвердила, що протягом останнього тижня втомилася відповідати на запитання студентів, коли вже нарешті можна буде тренуватися на новому стадіоні.














Наших студентів і викладачів поздоровили заступник Міністра освіти і науки Олексій Дніпров, президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень, голова Первинної профспілкової організації КНУ Володимир Цвих, а також завідувач кафедри фізичного виховання та спорту КНУ, дворазова олімпійська чемпіонка Тетяна Кочергіна. А ректор Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко прийшов на свято з подарунком — цілим кошиком футбольних м’ячів.
















Понад дві сотні студенток ІМВ та Інституту журналістики одночасно вибігли на поле, щоб виконати показовий номер з танцювальної аеробіки із жовто-блакитними стрічками.








Перший матч на футбольному полі новозведеного стадіону провели збірна команда викладачів і збірна команда студентів нашого університету. Правом першого удару по м’ячу скористався ректор, відпасувавши з центру поля команді студентів. Кожна з команд мала власну вболівальницьку підтримку: викладачам кричали про «заохочення від начальства», студенти за перемогу обіцяли товаришам «допомогти на сесії». Основний час завершився дружньою нічиєю 2-2, після чого команда студентів виборола перемогу у серії пенальті з рахунком 4-6.
































Футболісти отримали університетські нагороди. Кращим гравцем серед викладачів став доцент кафедри політології філософського факультету, доктор політичних наук Олег Батрименко, а серед студентів — першокурсник економічного факультету Валентин Сінкевич. Приз глядацьких симпатій виборола викладач кафедри фізичного виховання та спорту Навчально-спортивного комплексу, майстер спорту з футболу Оксана Андрющенко.










Запрошуємо Вас на бігові доріжки та футбольне поле нового стадіону!

Андрій Єловіков, Марина Герліга, прес-центр КНУ

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024