Новини

 

Географи та філологи об’єднуються для співпраці з Італією

23.04.2014
З метою розширення проекту міжнародного співробітництва між КНУ імені Тараса Шевченка та навчальними закладами Італії «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів», Центром географічних та культурних досліджень Італії географічного факультету ініційовано підписання угоди про співпрацю з Міжнародною лінгвістичною школою «Кампус Магнолие» (місто Кастелраймондо, Італія).

Спільна діяльність буде спрямована на реалізацію багатовекторних проектів, що сприятимуть вивченню італійської мови, культури та туристичних ресурсів Італії. Викладачі ж отримають можливість участі у міжнародних дослідницьких групах. Ініціативу підтримав Інститут філології.

За участі викладачів і студентів університету, які вивчають італійську мову, 17-18 квітня 2014 року на географічному факультеті та в Інституті філології було проведено низку робочих зустрічей з паном професором Даніеле Донаті - директором Міжнародної лінгвістичної школи «Кампус Магнолие». Відбулося обговорення напрямків співробітництва, а також планування лінгво-країнознавчої експедиції в Італії (липень-серпень 2014 року). На зустрічах із студентами відбулася презентації літньої школи італійської мови.

Для створення проекту угоди про співробітництво та подальшої реалізації визначених завдань сформовано робочу групу у складі: заступника декана географічного факультету з міжнародного співробітництва, директора Центру географічних та культурних досліджень Італії доцента Мотузенко О., представників кафедри теорії та практики перекладу з романських мов імені Зерова М. - директора Центру італознавства, доцента Чернишової Ю., асистента Агеєвої Г., доцента кафедри іспанської та італійської мови Магушинця І. та директора Міжнародної лінгвістичної школи «Кампус Магнолие» професора Даніеле Донаті.




Географічний факультет

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024