Новини

 

Новий крок до міжнародного співробітництва географічного факультету в академічній сфері

27.09.2013
З 1 вересня 2013 року на географічному факультеті розпочалося навчання магістрів за програмою подвійного дипломування «Управління туристсько-рекреаційними системами». Університетом-партнером виступив Університет міста Мачерата – один з провідних ВНЗ Італії, що вважається флагманом наукових досліджень в сфері педагогіки, політичних та соціальних наук.
Програма подвійного дипломування – це багатовекторний проект, що передбачає основні напрямками освітньо-наукового співробітництва.
Спільна робоча група у складі провідних фахівців університетів-партнерів, яку очолили від Київського національного університету імені Тараса Шевченка – директор Центру географічних та культурних досліджень Італії географічного факультету доцент О.О. Мотузенко та завідувач кафедри країнознавства та туризму професор О.О. Любіцева, а від Університету міста Мачерата - професор А. Кавіккі та професор А. Фермані, провела роботу з визначення законодавчих засад введення подвійного дипломування в обох країнах, розробки стандартів основних договірних документів, досягнення 100 % синхронізації навчальних планів (переліку та змісту навчальних курсів), взаємовизнання кредитів та опрацювання технології організації навчального процесу в обох країнах.
Одночасно було розроблено план спільної наукової діяльності у межах першого року дії програми подвійного дипломування (низка наукових конференції, спільні наукові проекти з питань розвитку інноваційних видів туризму).
Навчальна магістерська програма «Управління туристсько-рекреаційними системами» вимагає від студентів не тільки високоякісних професійних знань та умінь, але й серйозної лінгвістичної підготовки (досконале знання англійської мови та високий комунікативний рівень італійської), тому значної актуальності набуває питання популяризації знань про університети–партнери, особливості навчання та перебування в іншому культурному середовищі, формування у студентів зацікавленості та вмотивованості вступати до магістратури з подвійним дипломуванням. Саме тому в університетах-партнерах проводяться презентації програми як для студентів, так і для широкого кола громадськості.
В липні 2013 року в Італії пройшла прес-конференція, організована Університетом міста Мачерата для ЗМІ регіонального та національного рівня, завдяки якій програма подвійного дипломування була широко висвітлена на італійських національних телеканалах та у періодичних виданнях. Від Київського національного університету у прес-конференції взяла участь директор Центру географічних та культурних досліджень Італії, координатор програми подвійного дипломування О.О. Мотузенко : «Започаткування проектів з подвійного дипломування – це важлива подія. Її слід вважати відкриттям нового етапу міжнародного співробітництва в освітній сфері та дієвим практичним кроком на шляху розбудови «Єдиного Європейського Простору Університетської Освіти».
Міністерство вищої освіти Італії дало високу оцінку програми подвійного дипломування та започаткувало спеціальний грант у розмірі 1500 євро кожному з трьох найкращих студентів Університету міста Мачерата - учасників програми, які будуть спрямовані на покриття витрат під час перебування в Україні протягом 2014- 2015 навчального року.
Посол України в Італійській Республіці пан Євген Перелигін у листі–привітанні Ректору університету міста Мачерата професору Луїджі Лакке відзначив: «Враховуючи плідний досвід розвитку співпраці між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом міста Мачерата, висловлюємо сподівання, що Ви будите сприяти поширенню таких інновацій в інших університетах України».
19 жовтня 2013 року в Університеті міста Мачерата заплановано проведення чергового заходу – міжнародної конференції «Роль академічних обмінів у популяризації бренду «made in Itali» за участю делегації географічного факультету.

Декан географічного факультету Ярослав Олійник



Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024