Новини

 

Підбито підсумки та прийнято резолюцію VII Міжнародної конференції «Біоресурси та віруси»

18.09.2013
13 вересня у ННЦ «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка успішно завершилась VII міжнародна конференція «Біоресурси та віруси», що зібрала понад 100 фахівців із різних галузей вірусології (медичної, ветеринарної, молекулярної та фітовірусології). На форумі «Біоресурси та віруси» науковці з країн Східної Європи отримали можливість обмінятися досвідом роботи та обговорити отримані результати.

На конференції були представлені пленарні доповіді провідних вчених, пов’язані з актуальними проблемами, такими як розповсюдження природних осередків особливо небезпечних вірусних інфекцій в Україні та світі, аналіз епідемії ВІЛ/СНІДу як однієї з найгостріших проблем сучасності.

На секційних засіданнях науковці розглянули питання профілактики вірусних інфекцій, патогенезу вірусних хвороб, розповсюдженню вірусу грипу, арбовірусів та ентеровірусів. Велику увагу учасники конференції приділили методам діагностики вірусів рослин і заходам, які б допомогли зменшити втрати врожаїв від вірусних інфекцій.

Конференція завершилась активним обговоренням і одностайним прийняттям резолюції за результатами спільної роботи. Фахівці констатували необхідність розробки державних стратегій з розвитку й підтримки вірусології у кожній з країн-учасниць, а також введення спеціалізованого курсу в післядипломній освіті для лікарів. А головною ініціативою стала пропозиція створення в Україні Національного Інституту Вірусології та заснування «Українського вірусологічного журналу».




Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024