Новини

 

Стартував студентський он-лайн телеканал «СТУДЕНТ TV»

18.11.2011
17 листопада в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася зустріч студентів з Головою Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександром Курдіновичем. Він розповів про актуальні питання впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні та відповів на запитання студентів. Зокрема, О. Курдінович зазначив: «Сьогодні вже практично розпочався процес впровадження цифрового телемовлення. Цифрове супутникове вже давно існує. Воно вже працює, мабуть, більше п’яти років. Весь сигнал супутника - це цифровий сигнал. А що стосується ефірного наземного мовлення, то воно тільки розпочалось і, фактично, вже сьогодні можна дивитися програми цифрового телебачення, за умови, якщо ми маємо цифровий тюнер».
Директор Інституту журналістики, професор Володимир Різун, зазначив: «Те, що зараз відбувається в світі змушує нас і в навчальному закладі дивитися на підготовку журналістських кадрів інакше. Ми можемо створювати своє телебачення, ми можемо створювати своє радіо і одразу в Інтернеті, і цілодобово, і можемо слухати де завгодно, в будь-якій частинці або точці світу бути і все це чути. Тобто, світ справді такий глобалізований, технізований і звісно, що про ці речі треба говорити. Ми є фахівцями цієї глобалізованої, інтегрованої системи, яка вимагає від нас, щоб ми могли одночасно працювати в різних журналістських спеціалізованих ролях».
В рамках зустрічі відбулась презентація студентського телеканалу«СТУДЕНТ TV». Перший ефір студентського інтернет-телебачення відбувся увечері 16 листопада, в День працівників радіо, телебачення і зв’язку. «Студент TV» поєднуватиме навчальні телевізійні проекти не лише українських, а й закордонних шкіл журналістики. Канал стартував на медіа-порталі ПраРусь із телепрограм, які підготували студенти Київського Інституту журналістики.
Генеральний директор компанії Турмедіа, яка технічно підтримує телеканал «СТУДЕНТ TV», Василь Печко висловив свої сподівання і віру в талант молодих журналістів: «Цей проект дасть змогу вирішити багато питань. Для студентів це буде хороша практика під час навчання. Для ЗМІ – можливість отримати фахівців, які їм підходять. Головною концепцією каналу є те, що його створюють саме студенти, бо ніхто не може розказати про життя молоді краще, ніж вона сама. Ми будемо разом експериментувати і опрацьовувати різні технології та схеми роботи. Я впевнений, що це буде найкращий канал в Україні».
Прес-секретар кафедри телебачення і радіомовлення Інституту журналістики Ганна Ренська.



Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024