Новини

 

Макулатура творить екокультуру

07.11.2011

Інститут журналістики КНУ імені Тараса Шевченка в рамках програми «Зелений інститут» відправив нову партію макулатури для вторинної переробки. Цього разу активістам вдалося зібрати 294 кг непотрібного паперу.
Ще у березні 2011 року студенти-журналісти вирішили запровадити екологічну акцію «Зелений інститут», що є аналогом всесвітньої ініціативи «Зелений офіс». Це концепція управління організацією, що дозволяє зменшити негативний вплив на довкілля шляхом максимальної економії ресурсів й енергії та зменшення кількості відходів. Таким чином студенти роблять свій внесок у збереження навколишнього середовища та поліпшення екологічної ситуації в країні.
У рамках цієї програми інститут долучився до Всеукраїнської акції «Врятуй життя – дереву і дитині», організатором якої є благодійний фонд «Крона». На кожній кафедрі розміщено контейнери для макулатури. Їх вміст час від часу відправляють на ПАТ "Київський картонно-паперовий комбінат", а гроші отримані за утилізацію макулатури спрямовують на доброчинність – придбання ліків та реагентів для Референс-лабораторії Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку лікарні ОХМАТДИТ.
«Цей проект – чудова можливість для інституту заявити про свою екологічну позицію, приєднатися до світової ініціативи. Провідний університет країни має бути взірцем громадської та соціальної активності, зокрема сформованої екологічної свідомості. Тому ми, активісти акції «Зелений інститут» працюємо над тим, щоб наш навчальний заклад асоціювався з розумінням сучасних проблем та брав безпосередню участь у їх вирішенні», – таку думку висловила учасниця акції – студентка другого курсу Анастасія Яковлєва.
Наступний збір макулатури відбудеться наприкінці грудня.



Прес-центр
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024