Новини

 

У ВІКНУ відзначили День скорботи

22.06.2011
Ще напередодні цієї трагічної дати в житті мільйонів українців у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) було організовано та проведено: відвідування командуванням та волонтерами Військового інституту ветеранів війни, тематичні уроки з історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у підшефних школах та ліцеях, тематичний ранок з особовим складом: «День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні», екскурсії курсантів до Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років”, засідання за круглим столом на тему : “Назавжди в пам’яті народній”, оформлено книжкову виставку у бібліотеці ВІКНУ та відкрито художню фотовиставку: ”Вони захищали Батьківщину”.
22 червня 2011 року розпочалося з мітингу-реквієму пам’яті жертв Великої Вітчизняної війни.
– Цей день, – зазначив у своєму виступі заступник начальника Військового інституту з виховної роботи полковник Віктор Уліч, – нагадує нам про всіх загиблих на фронті, закатованих у неволі, які померли в тилу від голоду та поневірянь. Ніхто не забутий, ніщо не забуте. Ми сумуємо за всіма, хто віддав своє життя у цій війні – сказав полковник Віктор Уліч.
Про уроки війни, приклади особистої мужності та героїзму нагадав учасникам заходу голова Ради ветеранів ВІКНУ полковник запасу Микола Дорохов.
– Ми, як захисники Вітчизни, повинні зробити все, щоб на нашу землю ніколи більше не ступала нога загарбника, – наголосив полковник запасу Микола Дорохов.
Після завершення мітингу-реквієму відбулося покладання квітів до монументу загиблих студентів та викладачів (фізичного факультету) та Пам’ятного знаку викладачам та студентам Київського національного університету, загиблим в роки Великої Вітчизняної війни, біля якого було організовано несення курсантами ВІКНУ почесної варти.



начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024