Новини

 

Фільм “Наближення” - національна прем’єра в Київському університеті

08.04.2004
5-6 квітня 2004 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася національна прем’єра фільму режисера Роберта Білхаймера “Наближення”, присвяченого проблемі ВІЛ\СНІДу у всьому світі.

Теми та сюжетні лінії фільму охоплюють широкий спектр питань глобального досвіду з проблем СНІДу – за участю людей різного соціального рівня, які живуть з ВІЛ/СНІДом, дітей хворих на СНІД, сиріт та тих, хто про них дбає, також медсестер, соціальних працівників, борців за права людини, відомих вчених, економістів та дослідників. У зйомках фільму взяли участь такі відомі особистості як Далай-Лама, Генеральний секретар ООН Кофі Анан та співак Боно з групи U2, що дозволило розширити коло глядацької аудиторії та підкреслити проблему СНІДу у всесвітньому масштабі.

Основними темами фільму є першопричини СНІДу: зв’язок між здоров’ям, гідністю і правами людини, загальнолюдська потреба в дії, співчутті та відданості заради протидії тому, що стало найстаршою епідемією в історії людства.

Національна прем’єра фільму “Наближення” має на меті стати форумом для приватних осіб та організацій задля об’єднання зусиль у протидії епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024