Новини

 

Офіцери-інформаційники підвищили кваліфікацію у ВІКНУ

28.02.2011
У Військовому інституті Київського Національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відбулася урочиста церемонія вручення офіцерам Збройних Сил України свідоцтв державного зразка про закінчення курсів підвищення кваліфікації з інформування громадськості та взаємодії з засобами масової інформації.

Десять військовослужбовців отримали свідоцтва державного зразка про закінчення курсів за спеціальністю: «Інформування громадськості та взаємодія із засобами масової інформації» з рук заступника начальника відділу інформації та підтримки web-порталу Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України полковника Володимира Ярцева та начальника кафедри інформаційно-психологічного протиборства факультету іноземних мов та військового перекладу ВІКНУ кандидата історичних наук Яківа Жаркова.
За період підготовки представники військових засобів масової інформації та регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України пройшли повний курс навчання з таких дисциплін, як “Соціально-психологічні особливості зв’язків з громадськістю у військовій сфері”, “Комунікаційні процеси у формуванні позитивного іміджу Збройних Сил України”, прослухали курс лекцій за напрямком “ЗМІ в інформаційно-психологічному протиборстві”. Крім того, слухачі мали можливість удосконалити навички роботи з технічними засоби масової інформації. По закінченню навчання офіцерами був складений диференційований залік.
За час навчання слухачі курсів не лише прослухали лекційні матеріали, а й відпрацьовували практичні питання. Кожен з офіцерів випробував свої вміння діяти за різними ситуаціями у ролі прес-секретаря та журналіста під час проведення брифінгів та прес-конференцій. Кожен з слухачів вивчив основи відео-монтажу та отримав навички роботи відео-оператора, а наприкінці курсів група слухачів склала контрольний залік — продемонструвавши викладачам власний авторський фільм про навчання.
Також офіцери отримали знання з питань організації інформаційного забезпечення діяльності Збройних Сил України, організації прес-конференцій, брифінгів, інформаційних та рекламних акцій на сторінках преси, радіо, телебачення, оволодіння журналістським менеджментом.
За результатами навчання на курсах та підсумкового тестування кращі знання показали: підполковники В’ячеслав Петровський, В’ячеслав Діордієв, старший лейтенант Ірина Ястремська, лейтенант Валентин Шевченко та інші.
Вітаючи випускників з успішним завершенням навчання, полковник Володимир Ярцев звернув увагу на провідну роль представників військових засобів масової інформації та регіональних медіа-центрів Міністерства оборони України, вони на сьогодні залишаються чи не єдиним інформаційним важелем в армії які формують її імідж, впливають на культурне та патріотичне виховання суспільства та інформують його про всі події, які відбуваються в ЗС України.
Починаючи з 2009 року, кваліфікацію на курсах підвищили вже понад 30 представників Збройних Сил України.




начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024