Новини

 

Заява Студентського парламенту університету

01.04.2010
Останнім часом представники різних неформальних організацій активно спекулюють питаннями, пов’язаними з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Особливо популярна тема – це участь студентів у житті Університету та політичні кампанії.
Студентський парламент, який як легітимно сформований орган виражає волю студентів та представляє студентство за межами Університету, обурений такими «заказушними» інсинуаціями.
Студентський парламент неодноразово заявляв (заяви від 16.03.2010 та 22.03.2010) про свою непідтримку таких методів діяльності, вважаючи їх неконструктивними. Крім того, такі акції ганьблять добре ім’я нашого Університету, адже ми завжди були вищі від подібних брудних політичних ігрищ. Методи роботи Студентського парламенту, як і всього нашого Університету – це методи кропіткої праці на розбудову української держави.
Дуже образливо, що деякі організації зараз намагаються показати активну діяльність на такому питанні, як підняття вартості проживання в студентському містечку Університету. А чому ж вони мовчали, коли упродовж трьох місяців це питання активно обговорювалося адміністрацією Університету та студентським активом, чому не брали участі в дискусії з цих та інших питань?
Для довідки: собівартість проживання в гуртожитках нашого Університету становить в середньому 250-320 грн. на місяць. Шляхом конструктивного діалогу студентського активу з адміністрацією Університету вдалося зафіксувати вартість проживання в гуртожитках на рівні 80-100 грн. на місяць (раніше було 50-70 грн. на місяць). При цьому стали однаковими умови оплати для студентів контрактної та бюджетної форми навчання, чого не було раніше. Але навіть така різниця змушує Університет цього року дотувати студмістечко в розмірі 10-12 млн. грн. А 12 млн. грн. це новий стадіон!
В інших університетах Києва вартість проживання в гуртожитках становить від 120 до 250 грн. То чи правильно буде говорити про те, що в нашому Університеті найвища оплата? Навряд чи так.
До речі, саме адміністрація Університету восени минулого року звернулась до студентства з пропозицією обговорити ситуацію з вартістю проживання. Тому закиди щодо засилля бюрократії, «закритих для студента дверей» та непрозорих схем функціонування Університету викликають нерозуміння. Адже всі зібрання Студентського парламенту Університету та інших самоврядних студентських органів постійно відвідують ректор, проректори, декани, представники відповідних підрозділів Університету.
Отож, діяльність згаданих неформальних організацій ми вважаємо за таку, що має на меті задоволення власних амбіцій, а не вболівання за інтереси студентства, а їх заяви – за наклеп.
Звертаючись до таких псевдо-активістів, просимо - не відволікайте нас, студентів Університету, від наших головних завдань, не втягуйте у брудні політичні ігри та не давайте брехливих оцінок діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Голова Студентського парламенту М. Макарчук


Прес-центр
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024