Новини

 

Новий етап співпраці між Університетом і АН вищої школи

25.05.2023

 

Меморандум про співробітництво між КНУ імені Тараса Шевченка та Академією наук вищої школи України укладено 24 травня 2023 року з метою сприяння розвитку вітчизняної науки та вищої освіти. 

 

Документ підписали ректор Університету Володимир Бугров та президент Академії Олександр Наконечний.

У церемонії підписання взяли участь перший проректор КНУ, академік АН вищої школи України Володимир Ільченко, проректорка з наукової роботи КНУ Ганна Толстанова, перший віце-президент Академії Максим Стріха, головний учений секретар Анатолій Веклич, член Президії Академії, генерал-лейтенант Василь Крутов, радник Президії, академік НАН України Ярослав Яцків.

Згідно з положеннями Меморандуму, сторони зобов’язалися вибудовувати свої взаємовідносини на засадах партнерства.

Так, КНУ імені Тараса Шевченка залучатиме членів АН ВШ України до роботи у вчених радах, науково-методичних та експертних комісіях, робочих групах, інших експертно-дорадчих органах, надаватиме приміщення для проведення наукових, освітніх та організаційних заходів Академії (конференцій, семінарів, круглих столів, лекцій, читань тощо). Своєю чергою Академія наук вищої школи сприятиме наданню фахових, науково обґрунтованих висновків, консультацій та захищатиме інтереси всієї університетської наукової спільноти.

Серед основних напрямів співпраці – організація обміну досвідом, популяризація наукових знань серед учнівської та студентської молоді, управління та прогнозування в галузі науки та вищої освіти та інші.

Університет та Академію поєднують давні й нерозривні зв’язки. Сама ідея створення АН вищої школи народилася в стінах Шевченкового університету, саме професори КНУ, відомі українські вчені, увійшли до ініціативної групи, яка в 1992 році провела Установчі збори Академії.

Нинішній Меморандум перегорнув нову сторінку в цій поважній історії партнерських взаємин. Учасники церемонії підписання обмінялися думками щодо актуальних проблем розвитку науки і вищої освіти у воєнний час і визначили першочергові кроки подальшої взаємодії.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024