Новини

 

Посол Іспанії в Україні виступив з лекцією у КНУ

24.05.2023

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Іспанія в Україні Рікардо Лопес-Аранда Хагу відвідав Університет і виступив з лекцією «Агресія проти України в міжнародному та європейському контексті. Погляд Іспанії» 23 травня 2023 року.

Лекція велася іспанською мовою, тож послухати пана Посла зібралися студенти-іспаністи ННІ філології, ННІ міжнародних відносин, ННІ права, історичного й філософського факультетів, а також викладачі іспанської мови та представники Центру іспанської мови та культури Університету.

Під час лекції Рікардо Лопес-Аранда Хагу ознайомив слухачів з основними напрямами зовнішньої політики Королівства Іспанія в період повномасштабного вторгнення росії до України та позицією своєї країни щодо російської агресії. Пан Посол підкреслив, що Іспанія послідовно підтримує Україну в цій війні та продовжить надавати підтримку та допомогу українському урядові та українцям, що рятуються від війни.

Після лекції  студенти мали можливість поставити запитання Надзвичайному і Повноважному Послу Королівства Іспанія. Вони запитували: Чи змінила війна росії проти України життя іспанців? Які європейські перспективи має Україна?

Також, зважаючи на те, що Іспанія займає важливу роль у зовнішній політиці країн Латинської Америки, студент історичного факультету ОП «Американістика та європейські студії» Іван Фечко поцікавився яким чином Іспанія може допомогти Україні заручитися підтримкою латиноамериканських держав, значна частина яких зайняла нейтральну позицію? Чи може Іспанія стати посередником між Києвом та країнами Латинської Америки для покращення взаємовідносин?

Рікардо Лопес-Аранда Хагу, відповідаючи на запитання зазначив, що Іспанія намагається задіяти усі можливі дипломатичні ресурси в різних країнах світу, у тому числі в Латинській Америці, для залучення підтримки України. Тему України постійно піднімають представники іспанського уряду, посли та консули в різних країнах. Під час своїх візитів до Латинської Америки представники уряду Іспанії постійно звертають увагу на ситуацію в Україні. Іспанські дипломати також перебувають на постійному зв’язку з українськими колегами, надають важливу й актуальну інформацію, яка може допомогти посилити українську приступність в регіоні, що безумовно є дуже важливою справою. Тож у цьому питанні Україна може повністю розраховувати на підтримку Іспанії.

Студенти подякували Надзвичайному і Повноважному Посолу Королівства Іспанія в Україні панові Рікардо Лопес-Аранда Хагу за цікаву і змістовну лекцію.  Своєю чергою Пан Посол відзначив високий рівень володіння іспанською мовою студентів та підкреслив, що вони обізнані у темі.

Варто зауважити, що зустріч відбувалася у гібридному форматі. Слухачі мали можливість приєднатися до лекції й в онлайн-форматі. Всього понад 160 студентів та викладачів КНУ взяли участь у заході.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024