Новини

 

Зустріч керівництва Університету з очільниками структурних підрозділів: результати за 20 березня

20.03.2023

Нові правила прийому на навчання до закладів вищої освіти та до коледжів, впорядкування військово-облікових даних студентів і співробітників КНУ імені Тараса Шевченка, графік засідання кадрових комісій обговорювали на черговій зустрічі керівництва Університету з очільниками структурних підрозділів, яка відбулася 20 березня в режимі онлайн.

 

Розпочалася зустріч із хвилини мовчання. Ректор КНУ Болодимир Бугров закликав учасників зібрання вшанувати пам’ять шевченківців, які нещодавно поклали свої життя на війні з державою-агресоркою. Захищаючи український Бахмут, загинув випускник кафедри економічної та соціальної географії КНУ Роман Поліщук. У бою з російськими загарбниками поліг Юрій Коваленко, випускник кафедри археології та музеєзнавства історичного факультету, знаний історик, археолог, краєзнавець. Втрата близької людини не оминула одну з колег – члена нашої університетської родини.

Вічна шана Героям!

Водночас життя триває, Університет продовжує працювати задля майбутнього, за яке боролися полеглі. Володимир Бугров відзначив крайні події, які днями відбулися в стінах КНУ: святкування Міжнародного дня числа «Пі», організоване спільно з Малою академією наук України, та зустріч студентів Інституту міжнародних відносин із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком.

«Це були чудові заходи, на яких студенти й студентки проявили себе з найкращого боку, – зауважив Володимир Бугров. – Це свідчить про статус Університету в нашій державі й суспільстві».

Ректор повідомив, що Відділ супроводу вступної кампанії КНУ опрацював великий масив змін, зафіксованих в уже офіційно оприлюднених наказах про порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти та до закладів фахової передвищої освіти. За результатами цієї роботи було виокремлено низку питань, які потребували уточнення. Відтак учасники нинішньої робочої зустрічі узгодили, зокрема, кількість вступних балів залежно від джерел фінансування навчання, критерії оцінювання мотиваційних листів і необхідність їх перевірки на академічну доброчесність, вимоги до здобуття ступенів магістра за певними спеціальностями, зарахування за квотами та інші моменти.

Доповідачем із наступного питання був керівник Другого військово-мобілізаційного відділу КНУ Олександр Корчак. Він надав інформацію щодо порядку бронювання, постановки на військовий облік, оповіщення тих осіб, які отримали мобілізаційні повістки.

Олександр Корчак звернувся до очільників інститутів і факультетів із проханням посприяти його відділу в питаннях комунікації. Адже нині, в умовах війни, впорядкування військового-облікових даних є величезною за обсягом роботою.

Серед інших питань, які обговорювалися під час зустрічі, – тижневий графік засідання кадрових комісій у чотирьох підрозділах, поступове відключення університетських корпусів від мережі централізованого опалення (окрім житлових блоків Студмістечка), місячник благоустрою на територіях КНУ. 

До речі, Володимир Бугров повідомив, що цьогоріч для озеленення території будуть використані саджанці кримської сосни. Як сказав ректор, це і символічно, і естетично.

 

Центр комунікацій 

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024