Новини

 

КНУ став частиною глобальної мережі університетів

16.03.2023

Київський національний університет імені Тараса Шевченка здобув членство в міжнародній організації International Network of Universities.

 

11-12 березня 2023 року під час 35-го засідання Ради INU, що відбувалася в університеті Стелленбоша (ПАР), наш Університет офіційно став одним з 13 членських установ об'єднання, розташованих в Аргентині, Великобританії, Індонезії, Іспанії, Колумбії Німеччині, Південній Африці, Сполучених Штатах Америки, Швеції та Японії.

Коментуючи цю знакову подію, проректорка Ксенія Смирнова зазначила: «Набуття членства у Міжнародній мережі університетів відкриває перед КНУ нові перспективи й можливості в освітній і науковій сферах, адже у цьому об’єднані представлені університети з різних куточків світу. Ми здійснили велику роботу для того, щоб представляти Україну у цій міжнародній організації і очікуємо від партнерів плідної співпраці».

Міжнародна мережа університетів (INU) є глобальною платформою, що складається із закладів вищої освіти, які активно налагоджують міжнародне партнерство та досвід.

Діяльність INU зосереджена на інтернаціоналізації освіти, залученні студентів і співробітників до міжнародних програм мобільності, обміні досвідом та кращими практиками.

Підготовка студентів до життя та кар’єри ГРОМАДЯН СВІТУ – ось завдання, яке Міжнародна мережа університетів визначає для себе як головне. Задля досягнення цієї мети INU поєднує ресурси та перспективи своїх членів у взаємній підтримці, сприяє міжнародній науковій співпраці, включно зі спільним викладанням і перехресним визнанням документів про наукові ступені. Ще один важливий напрям діяльності INU – підтримка дослідників на початку їхньої кар’єри.

Ця жива мережа вищої освіти постійно в пошуку інноваційних форм надання послуг і втіленні програм, які відповідають її стратегії. Освітній арсенал INU  Міжнародна студентська конференція з глобального громадянства, Премія Генрі Фонга за глобальне громадянство та мир, Міжнародна програма стажування, Фонд початкових фінансових досліджень, Програма мобільності дослідників тощо.

Міжнародна мережа університетів розширюється за рахунок тих закладів освіти, які відповідають її ключовим цінностям і місії.

Отже, КНУ імені Тараса Шевченка отримав визнання глобального «агента змін», здатного вирішувати складні виклики, з якими стикається сучасний світ.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024