Новини

 

Конференція трудового колективу Університету схвалила нову редакцію Статуту

22.11.2022

Нову редакцію Статуту Київського національного університету імені Тараса Шевченка розглянуто під час чергового засідання Конференції трудового колективу 22 листопада 2022 року.

Робота Конференції розпочалася із виступу в. о. голови первинної профспілкової організації КНУ Дмитра Чомка, який констатував наявність кворуму для проведення чергового засідання, оприлюднив загальну інформацію про склад Конференції трудового колективу Університету, а також нагадав присутнім важливі організаційні питання щодо перебігу події.

Після завершення процедурних питань Конференція розпочала розгляд питань порядку денного.

Ключовим питанням засідання став розгляд нової редакції Статуту КНУ імені Тараса Шевченка, з якою делегати Конференції мали змогу ознайомитися заздалегідь. Тому було ухвалено рішення про розгляд та обговорення установчого документу за розділами.

Про основні зміни доповіла очільниця юридичного відділу Ірина Саленко. За її словами, ухвалення нової редакції Статуту зумовлено змінами низки нормативних документів: Закону України «Про вищу освіту» у частині процедури виборів ректора університету, декана факультету та директора навчально-наукового інституту; прийняттям Закону України «Про фахову передвищу освіту»; Указом Президента України №728/2022 від 20 жовтня 2022 року про визнання такими, що втратили чинність, деяких указів Президента України щодо Університету; вимогами МОН України щодо однотипності установчих документів, зокрема, статутів закладів освіти, що відносяться до сфери його управління.

Потому відбулося обговорення й схвалення змін до цього офіційного документу Університету.

В цілому Статут отримав низку оновлень у вступній частині, у розділах, присвячених меті, завданням, правам та обов’язкам Університету; структурі Університету; органам управління Університету; освітньому процесу та його учасникам; науковій, науково-технічній та інноваційній діяльності; майну та фінансуванню діяльності; міжнародній співпраці; порядку реорганізації та ліквідації Університету. Також відповідно до вимог законодавства та методичних рекомендацій МОН у Статуті з’явився розділ «Порядок звітності та контролю за провадженням фінансово-господарської діяльності Університету».

За результатами обговорень нова редакція Статуту КНУ імені Тараса Шевченка була прийнята в цілому і буде передана до Міністерства освіти і науки України для затвердження.

Підсумки розгляду основного питання підбив ректор Володимир Бугров«Статут Університету – це наш спільний документ, це справді наша «конституція», за якою провадимо загальноуніверситетське життя. Для нас надзвичайно важливо, що при створенні нової редакції цього установчого документа ми приділили увагу всім структурним підрозділам. Особливо це стосується членства їх представників у складі Вченої ради.Такому університету як наш пасує дослухатися до всіх представників нашої університетської корпорації».

Наприкінці засідання Дмитро Чомко нагадав присутнім, що в грудні спливає термін повноважень Конференції трудового колективу Університету і структурних підрозділів. Він закликав провести вибори делегатів найближчим часом.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024