Новини

 

Укладено договір із ДНД експертно-криміналістичним центром МВС України

21.09.2022

 

Про перспективні напрямки взаємодії, а також про подальше зростання й урізноманітнення можливостей для вдосконалення практичної складової освітнього процесу в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка йшлося впродовж офіційної зустрічі з керівником Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

 

Подію було організовано 21 вересня 2022 року в головному навчальному корпусі КНУ. Захід відбувся за участі ректора Володимира Бугрова, проректорки з науково-педагогічної роботи (зв’язки з громадськістю) Олени Добржанської, директора Навчально-наукового інституту високих технологій Ігоря Комарова, в. о. декана історичного факультету Тараса Пшеничного, доцента кафедри археології та музеєзнавста історичного факультету Євгена Синиці. Інтереси ДНД експертно-криміналістичного центру МВС України представляв директор Сергій Кримчук.

Ректор Володимир Бугров ознайомив представників ДНД ЕКЦ МВС України зі структурою Університету, поінформував про його історичний шлях розвитку й зосередився на сучасних науково-дослідницьких здобутках і досягненнях колективу КНУ імені Тараса Шевченка. Наприкінці свого виступу Володимир Бугров наголосив: «Для КНУ імені Тараса Шевченка співпраця з такими поважними інституціями, як ДНД ЕКЦ МВС України, є чудовим прикладом практичного застосування наукових знань. Молодь, яка навчається в Університеті, завдяки офіційно запровадженій співпраці з вашим Центром зможе наочно пересвідчитися в актуальності й важливості ґрунтовного й всеохопного навчання в провідному ЗВО України. До того ж, щорічне загальноуніверситетське опитування студентів засвідчує, що мотивація успішно працевлаштуватися є одним із ключових чинників для здобуття якісної освіти. Тож разом – до розбудови успішної України!».

Керівник ДНД експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Кримчук наголосив у відповідь: «Для нас є великою честю співпрацювати з таким поважним і славетним ЗВО, як КНУ імені Тараса Шевченка. Наразі Центр виконує найширший спектр експертно-оцінних завдань, тож подальше партнерство між нашими закладами може охопити співпрацю з представниками більшості ваших структурних підрозділів. Ми забезпечені направду унікальним модерним обладнанням, яке збирали досить відповідально й ретельно. Взаємодія зі студентами й науковцями КНУ імені Тараса Шевченка дозволить розширити спектр використання лабораторного обладнання ДНД ЕКЦ МВС України, тож співпраця буде вигідною всім зацікавленим сторонам!».

На продовження зустрічі проректорка зі зв’язків з громадськістю Олена Добржанська відзначила, що «спільні ініціативи та проєкти між Університетом і ДНД ЕКЦ МВС України реалізовувалися й раніше, проте тільки зараз така попередня взаємодія нарешті масштабувалася й оформлюється офіційно». Також проректорка запевнила, що університетська делегація нещодавно здійснила ознайомчий візит до ДНД експертно-криміналістичного центру МВС України й була «приємно вражена технологічністю його оснащення, а відтак – можливими перспективами для успішної співпраці».

Після офіційного підписання Договору про співпрацю в галузі освіти і науки відбувся обмін пам’ятними сувенірами із символікою закладів, а також було затверджено перше стажування експерта ДНД ЕКЦ МВС України на базі історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024