Новини

 

Геологи КНУ представили університет на конференції світової геонаукової організації EAGE

24.06.2022

Важливі питання щодо підтримки українських науковців, скасування плати за членство в організації та надання грантів на відвідування всіх заходів Європейської асоціації геовчених та інженерів EAGE порушила завідувачка кафедри загальної та історичної геології ННІ «Інститут геології» Олена Іванік під час свого виступу на 83-й конференції EAGE у Мадриді.

Крім того, Олена Іванік представила доповідь «Застосування магнітних методів для дослідження ерозійних та зсувних процесів на урбанізованих територіях України» (автори – Олександр Меньшов, Олена Іванік, Сергій Вижва, Лідія Горошкова, Оксана Тонха, Катерина Гадяцька). Дослідження виконано в рамках НДР 21БП049-02 «Прогнозування зсувної небезпеки регіонального та локального рівня та оцінка впливу на суспільство».

Під час конференції професорка Олена Іванік також зустрілася із керівництвом асоціації, зокрема із президентом Дірком Орловським, віцепрезидентом Жаном-Марком Родрігезом, керівниками підрозділів та директоратом. На зустрічі вона детально охарактеризувала діяльність осередку EAGE в Україні, залучення українського підрозділу до організації конференцій та воркшопів спільно із Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Також було обговорено наукову діяльність українських геологів під час війни. Світова геологічна спільнота гарантувала забезпечення підтримки у провадженні досліджень.

EAGE є однією з найбільших міждисциплінарних геонаукових організацій у світі, яка налічує понад 20000 членів, що працюють у більш ніж 110 країнах.  Цілями Асоціації є сприяння розвитку та застосуванню наук про Землю та суміжних інженерних галузей, сприяння інноваціям та технічному прогресу, комунікації та співпраці між фахівцями та геовченими.

Шевченків університет має честь бути частиною глобальної геологічної наукової спільноти. ННІ «Інститут геології» КНУ тісно співпрацює з організацію, проводить конференції та воркшопи за її підтримки, матеріали конференцій індексуються наукометричною базою Scopus

 

За інформацією ННІ «Інститут геології»

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024