Новини

 

Університет співпрацюватиме з Національним аерокосмічним університетом ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут»

23.06.2022

Про розвиток і поглиблення зав’язків у галузі освіти й науки, а також обмін досвідом у соціально-культурній сфері йшлося під час підписання Договору про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Національним аерокосмічним університетом ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут».

 

Подія відбулася 23 червня 2022 року в головному навчальному корпусі КНУ. Підписантами Договору виступили ректори університетів Володимир Бугров і Микола Нечипорук.

У підписанні також взяли участь проректорка з наукової роботи КНУ Ганна Толстанова та начальник Науково-дослідної частини КНУ Олег Недибалюк.

Ректор КНУ Володимир Бугров зауважив: «Сучасний світ – світ глобальної комунікації. Європейські університети, щоб розширити ресурси, давно йдуть шляхом внутрішніх консорціумів. Наша з вами наукова співпраця, внутрішня мобільність, стажування – значно розширять горизонти».

За словами проректорки Ганни Толстанової, університети співпрацюватимуть за трьома основними напрямами:

  • науково-дослідна сфера;
  • навчально-методична сфера;
  • взаємодія в соціально-культурній сфері.

Зокрема, в межах науково-дослідної сфери передбачається реалізація спільних науково-дослідних проєктів, проведення наукових науково-практичних та науково-методичних конференцій, симпозіумів, конгресів, семінарів та інших наукових заходів. З метою підвищення кваліфікації наукових та науково-педагогічних працівників предбачено організацію та проведення стажувань, навчань, тренінгів тощо.

Ректори обох університетів переконані, що їхня співпраця сприятиме ефективному використанню інтелектуальних ресурсів за передбаченими в договорі напрямами, що є вкрай важливим для повоєнного відновлення незалежної України.

 

Центр Комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024