Новини

 

Онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів: підсумки 20 червня

20.06.2022

 

Питання можливості відновлення освітнього процесу в аудиторіях з нового навчального року стало основними під час онлайн-наради з очільниками структурних підрозділів, що відбулася 20 червня 2022 року.

На початку зустрічі ректор КНУ Володимир Бугров вручив:

  • Грамоту Київського національного університету імені Тараса Шевченка  «За успіхи у навчальній, науковій і виховній роботі» доцентці кафедри обчислювальної математики факультету комп’ютерних наук та кібернетики Наталії Майко;
  • Подяки ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка професору кафедри теорії і практики перекладу з романських мов імені М. Зерова ННІ філології Олександру Чередниченку та професорці кафедри економічної теорії, макро- і мікроекономіки економічного факультету Тетяні Гайдай;
  • Подяки Київського національного університету імені Тараса Шевченка за плідну публікаційну активність у періодичних виданнях світу з найвищими показниками цитувань CiteScore (Scopus) та Impact Factor (Web of Science Core Collection) завідувачу кафедри молекулярної біотехнології та біоінформатики ННІ високих технологій Олексію Нипорку, старшому науковому співробітнику хімічного факультету Іллі Гуральському, науковому співробітнику хімічного факультету Ігорю Фесичу.

Продовжуючи нараду, ректор зауважив, що перед Університетом постає багато викликів, зумовлених війною. Зокрема, МОН рекомендує поступове повернення до офлайн-навчання та пропонує там, де це можливо, розпочати 2022-2023 навчальний рік у серпні. «Ми повинні визначити, де це реалістично, й знайти можливість для початку освітнього процесу на 2-4 курсах бакалаврату та 2 курсі магістратури з 15 чи з 25 серпня 2022 із врахуванням знаходження на робочих місцях науково-педагогічних працівників, місткості гуртожитків для іногородніх студентів, місткості сховищ цивільного захисту», – наголосив Володимир Бугров. Він дав доручення керівникам навчальних підрозділів пропрацювати різні варіанти змішаного навчання. Ректор також підкреслив, що є багато небезпек і викликів, але ми зобов’язані докласти максимум зусиль, щоби навчальний процес був якісним. «Це та лінія оборони, яку ми тримаємо, адже після перемоги країна потребуватиме високопрофесійних кадрів».

Перший проректор Володимир Ільченко нагадав, що продовжуються навчання з користування системою електронного документообігу АСКОД. Цього тижня відбуватимуться заняття для помічників керівників факультетів та інститутів.

Проректорка з фінансово-економічних питань Ольга Білявська повідомила, що затверджено вартість навчання на 2022-2023 навчальний рік. Вона залишиться на рівні минулого року.

Головна бухгалтерка Валентина Денисенко проінформувала, що заробітна плата за першу половину червня за загальним фондом виплачена повністю. За спеціальним фондом всі документи подані, чекаємо виконання. Студентські стипендії за червень виплачено в розмірі 72%. Решта виплат відбудеться найближчим часом.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова звернула увагу на те, що потрібно активізувати роботу здобувачів наукового ступеня доктора філософії, які закінчують своє навчання в аспірантурі, щодо отримання ними висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення дисертаційного дослідження. «Відтерміновано лише процедуру захисту, науковий семінар, на якому апробують результати дослідження,  потрібно пройти вчасно, до завершення терміну навчання в аспірантурі», – наголосила проректорка.

Проректор Олег Федевич поінформував присутніх про підготовку Університету до осінньо-зимового періоду. Наразі ведуться роботи із заміни труб опалення на найбільш аварійних ділянках. Також проректор звернув увагу на те, що напередодні вступної кампанії розпочалося проведення тренінгів із цивільного захисту в усіх кампусах КНУ. У минулу п’ятницю таке тренування відбулося у Головному навчальному корпусі.

Наприкінці наради ректор подякував за активну роботу, яку кожен веде для прискорення Перемоги.

 

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024