Новини

 

«Діалог культур: лінгвістичний і літературознавчий виміри»

10.04.2008
Під такою назвою в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 9 квітня 2008 року відбулась Всеукраїнська наукова конференція молодих учених.

Відкрила конференцію заступник декана з наукової роботи, професор Олена Снитко. Вона привітала усіх присутніх, наголосила на важливості проведення конференції та побажала плідної праці.

У кінці другого тисячоліття українці отримали історичний шанс на утвердження власної державності , і мові належить особливе місце в цьому процесі. Мова забезпечує постійність даного процесу , кодуючи його на рівні як свідомості ,так і підсвідомості. «Мова - душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб… Не стане мови - не стане й національності: вона геть розпорошиться поміж дужчим народом», - зазначав видатний український діяч Іван Огієнко. Філологи – одні з тих, хто розуміє це найкраще. Саме тому вони й розпочали конференцію з доповіді професора Івана Бон6даренка «Мовна ситуація в сучасній Україні в контексті історичного досвіду далекосхідного регіону» .

Після пленарного засідання конференція «Діалог культур: лінгвістичний і літературознавчий виміри» продовжила працювати у двадцяти дев’яти секціях.


Прес-центр
Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024