Новини

 

Звернення Вченої ради до колективу Університету

14.03.2022

Шановні колеги, дорогі друзі!

Зараз наш Університет, як і вся країна, переживає важкі часи через віроломний напад російського агресора на Україну. Наші Збройні Сили у взаємодії з іншими складовими сил оборони стримують противника, наносять йому значних втрат. На окремих територіях країни розгортаються важкі бойові дії, решта зазнає неконтрольованих обстрілів та бомбардувань. Країни Заходу рішуче підтримали Україну, на її боці – увесь цивілізований світ.

Повідомляємо, що керівництво Університету перебуває на робочих місцях і виконує свої обов’язки відповідного до вимог сьогодення.

Університет отримує фінансування від держави. Виплачуються стипендії та заробітна платня.

В умовах війни частина студентів і співробітників виїхала за кордон, щоб продовжити навчання та роботу. Інша частина перебуває в західних областях України. КНУ сприяє евакуації з Києва студентів, а також жінок і дітей співробітників.

Як ви знаєте, зараз в Університеті оголошені канікули. Але ми налаштовані на те, щоби за першої можливості продовжити заняття (спершу, очевидно, в дистанційній формі) й забезпечити випуск бакалаврів та магістрів, а також новий набір до КНУ.

Основні завдання, які стоять перед Університетом:

  • зробити все, щоб наблизити нашу перемогу у війні;
  • зберегти життя і здоров’я студентів і співробітників;
  • продовжувати виконувати своє основне призначення, тобто забезпечувати навчання студентів і наукову роботу в тих формах, у яких це можливо зараз;
  • сприяти формуванню за кордоном громадської думки, спрямованої на підтримку України.

Ми впевнені, що члени колективу університету зроблять усе можливе й неможливе для майбутньої перемоги над ворогом.

 

Вчена рада і Ректорат Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024