Новини

 

Засідання Вченої ради: підсумки 22 листопада

22.11.2021

Під час позачергового засідання Вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка були оговорені кадрові питання.

Відкрив засідання Голова Вченої ради Леонід Губерський. Він зазначив, що відповідно до порядку денного основне питання – обрання на посади завідувачів кафедр факультетів/навчально-наукових інститутів після проходження за конкурсом й передав слово ректору Університету Володимиру Бугрову, який ознайомив присутніх із перебігом конкурсу на заміщення вакантних посад. Ректор звернув увагу членів Вченої ради на необхідність чітко дотримуватися правил проведення процедури голосування. Після обрання лічильної комісії, відбулося таємне голосування, за результатом якого найближчим часом буде підписано контракти з новообраними завідувачами кафедр.

Крім того, члени Вченої ради обговорили низку поточних питань. Проректор з науково-педагогічної роботи Андрій Гожик нагадав деканам факультетів та директорам навчально-наукових інститутів про терміни подачі до Навчально-методичного центру організації освітнього процесу нових освітніх програм на наступний навчальний рік для проходження повної тематичної верифікації.

Проректорка з наукової роботи Ганна Толстанова повідомила присутнім про те, що 16 листопада завершився термін подання наукових проєктів на конкурси НФДУ й зазначила: «Від КНУ імені Тараса Шевченка на 3 конкурси фонду у 2021 році подано 59 заявок на участь у конкурсі. Серед них:

  • 2021.01 Наука для безпеки і сталого розвитку України – 29;

КНУ субвиконавець – 4;

  • 2021.02 Передові дослідження в галузі математичних, природничих і технічних наук – 19;

КНУ субвиконавець – 2;

  • 2021.03 Людина, суспільство, наука перед сучасними викликами: інноваційні дослідження в суспільно-гуманітарній сфері – 11.

Наразі в Університеті виконується 24 проєкти НФДУ:

  • 2020.01 Наука для безпеки людини та суспільства – 10;
  • 2020.02 Підтримка досліджень провідних та молодих вчених – 14;
  • Субвиконавці – 7».

Рішення засідання буде оприлюднено на сайті Вченої ради Університету відповідно до встановленого порядку.

Центр комунікацій

Information and Computer Centre of University

© All rights reserved 1995-2024